Обавештавамо стручну и спортску јавност да је Центар за едукацију фудбалских тренера Фудбалског савеза Србије објавио конкурс за упис у нову групу за курс едукације за ФСС ПРО диплому, на који могу аплицирати тренери који нису имали професионалну играчку каријеру (минимум седам година).

Услови за пријем кандидата на овај курс су да тренер кандидат поседује важећу УЕФА „А“ лиценцу и најмање годину дана рада са УЕФА „А“ лиценцом у својству (1) шефа стручног штаба у трећем рангу такмичења, (2) шефа стручног штаба у елитној омладинској и кадетској лиги ФСС или (3) тренера асистента у првом или другом рангу такмичења.

Тренери кандидати у току похађања овог курса (март – новембар 2023. године) имају могућност да добију дозволу за рад у својству шефа стручног штаба клуба у другом рангу такмичења (Прва лига Србије).

Ако тренер кандидат у току или по окончању курса ФСС ПРО ради као шеф стручног штаба у року од минимум једне године (једне сезоне), има могућност проходности на курс УЕФА ПРО, за који директну проходност са УЕФА „А“ дипломом/лиценцом имају само тренери кандидати са професионалном играчком каријером.

Наведени услови регулисани су Правилником ЦЕФТ ФСС, Правилником о стручном раду и Правилником о издавању дозвола за рад тренера ФСС, којима можете приступити на сајту ФСС, на следећем линку: https://fss.rs/trenerska-organizacija-oft-fss/ (у опцији „Акта“).

Тренери – кандидати могу се пријавити до 15. фебруара 2023. године, a општи услови и додатни критеријуми објављени су на сајту ФСС на следећем линку: https://fss.rs/centar-za-edukaciju-fudbalskih-trenera-fss-vazno-obavestenje-za-trenere-kandidate-i-upis-za-sticanje-diploma-licenci/.

Заинтересовани тренери се за све информације могу обратити административном секретару ЦЕФТ ФСС Биљани Милинић радним данима од 10:00 до 14:00 часова часова, позивом на број мобилног телефона 064 / 818-0-145 или путем имејл адресе: fss@sbb.rs.

Обавештење Центра за едукацију фудбалских тренера ФСС упућено заинтересованим тренерима доступно је на следећем линку:

Обавештење о едукацији за националну ФСС ПРО диплому