Струковна организација судија ФС Града Новог Сада је у петак и суботу, 13. и 14. маја 2022. године, на позив Судијског одбора ФС Северне Македоније, гостовала у Куманову, где је. између осталог, одиграна пријатељска утакмица између судијских селекција Новог Сада и Северне Македоније.

На овом занимљивом мечу правду је делила Ивана Пројкоска, најбоља северномакедонска судиница која се налази на УЕФА елит листи судија за жене, уз асистенцију наших колегиница Дуње Вукчевић и Јелене Трнинић, док је дужност четвртог судије вршила наша чланица Зорана Стоиљковић, која је у другом полувремену заменила Ивану у главној улози на терену.

Победу у овом мечу однели су наши јужни суседи резултатом 3 : 2, а да су прави домаћини показали су и доказали на дружењу, које је уследило након фудбалског одмеравања снага. Том приликом, представници два савеза и две организације разменили су пригодне поклоне и договорили наставак сарадње.

Наша „експедиција“, која је бројала 28 чланица и чланова и била предвођена председником СОС ФС Града Новог Сада Мајом Вујовићем и генералним секретаром ФС Града Новог Сада Александром Шовљанским, изванредно је дочекана и испраћена, на чему посебну захвалност дугујемо председнику Судијске комисије ФС Северне Македоније Димитру Мечкарковском, члану Судијске комисије ФС Северне Македоније Драгану Стојановском Дацету и председнику Општинског фудбалског савеза Куманово Борчету Лазаревском.

На крају, треба напоменути да су детаље овог лепог сусрета и основе будуће сарадње договорили члан Судијске комисије ФС Северне Македоније Драган Стојановски Даце и председник Комисије за унапређење суђења СОС ФС Града Новог Сада Милан Кракановић.