Кризни штаб Владе Републике Србије за сузбијање заразне болести Covid-19, на седници одржаној 28. априла 2020. године, донео је одлуку да релаксира мере у борби против коронавируса којом је предвиђено отпочињање тренажног процеса на отвореном простору.

На истој седници, Кризни штаб Владе Републике Србије за сузбијање заразне болести Covid-19 усвојио је инструкције за отпочињање тренажног процеса у систему спорта Републике Србије, којима је, између осталог, наглашено да тренажни процеси могу почети и даље се одвијати искључиво уколико се од стране свих субјеката (спортисти, тренери, овлашћена лица клубова, овлашћена лица спортских објеката) стриктно омогући придржавање свих услова и мера утврђених овим инструкцијама.

Комплетан текст инструкција доступан је на следећем линку:

Инструкције за отпочињање тренажног процеса

___________________________________________

Фудбалски савез Града Новог Сада овим путем обавештава све клубове, тренере, играче, судије и спортске раднике да су дужни да се у потпуности придржавају поменутих инструкција приликом реализације тренажног просеца на отвореном у оквиру свих спортских објеката чији су власници, закупци и/или корисници клубови и спортска друштва, укључујући и терен за вештачком травом у оквиру СЦ „Сајмиште“ (којим управља ФС Града Новог Сада).

Генерални секретар:
Саша Живковић     

Председник:
Новак Кострешевић