Kao što smo prethodno objavili, Fudbalski savez Grada Novog Sada, na osnovu odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine, organizuje Kup takmičenje za pionire. Za ovo takmičenje prijavilo se osam klubova sa teritorije našeg Saveza, a u petak, 28. februara 2020. godine, izvršeno je žrebanje parova prvog kola i tom prilikom su izvučeni sledeći parovi:

PRVO KOLO KUPA ZA PIONIRE

07/08. MART 2019. GODINE

Beočin: CEMENT ODR
Novi Sad: PETAR PUAČA 2005 FRUŠKOGORAC
Novi Sad: PETRIKA PETAR PUAČA 2006
Novi Sad: PROF. BOLESNIKOV KABEL

_________________________________________________________________________

Utakmice prvog kola biće odigrane u subotu i nedelju, 7. i 8. marta 2020. godine, a termini će biti objavljeni naknadno, nakon konsultacija komesara za takmičenje mlađih kategorija sa predstavnicima klubova.

U drugom kolu sastaće se pobednici prvog i četvrtog para, odnosno pobednici drugog i trećeg para, s tim da će klub koji je u prvom kolu gostovao biti domaćin u drugom kolu i obrnuto, a u slučaju da su oba protivnika bili domaćini ili gostovali u prvom kolu – domaćin će biti određen žrebom.

Pravo nastupa na utakmicama Kup takmičenja za pionire imaju igrači rođeni 2005. godine i mlađi (sa napunjenih 12 godina na dan utakmice), s tim da bonus igrači 2004. godište (koji imaju pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama) nemaju pravo nastupa u Kupu. Što se tiče sistema takmičenja, igra se jedna utakmica, a u slučaju nerešenog rezultata odmah se pristupa izvođenju penala.

Kompletno Kup takmičenje za pionire na teritoriji FS Grada Novog Sada mora biti završeno do srede, 22. aprila 2020. godine, pošto pobednik nastavlja takmičenje na nivou Fudbalskog saveza Vojvodine, a informacija o pobedniku mora biti ostavljena pokrajinskom savezu najkasnije do petka, 24. aprila 2020. godine.