Париске комуне 38, 21000 Нови Сад; 021/444-900; 021/445-678; predsednik@fsgns.rs; fsgns@mts.rs

САВЕЗ – ВЕСТИ 2018/2019.

САВЕЗ – ВЕСТИ 2018/2019.2019-08-07T14:10:25+02:00

ФК „Кабел“ победник Купа ФС Града Новог Сада

ФК „Кабел“ из Новог Сада победник је Купа Фудбалског савеза Србије на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада. У финалној утакмици, одиграној у среду, 17. априла 2019. године, на стадиону ФК „Кабел“ крај Штранда, са почетком у 17:00 часова, између ФК „Кабел“ и ФК „Бачка 1923“ из Ђурђева, домаћи клуб је победио резултатом 2 : 1 (2 : 0) и тако заслужено освојио пехар намењен победнику и стекао право на наставак учешћа у најмасовнијем такмичењу на националном нивоу.

У присуству значајног броја гледалаца, голове за домаће постигли су Ђорђе Кнежевић и Предраг Владић, док је стрелац за госте био Никола Петровић.  Пехар намењен освајачу купа на територији нашег града капитену ФК „Кабел“ Стефану Вучковићу уручио је члан Градског већа Новог Сада задужен за спорт Огњен Цвјетићанин, док је пехар за учешће у финалу капитену ФК „Бачка“ Предрагу Марковићу предао председник ФС Града Новог Сада Новак Кострешевић.

ФК „Кабел“ Нови Сад – победник Купа ФС Града Новог Сада / Фото: Д. Иванић / Извор: „Дневник“
17. 04. 2019.|

Распореди пролећног дела првенства и записници

Обавештавамо клубове и службена лица да су дужни да поступају по упутствима објављеним на следећем линку:

Важно обавештење за клубове, делегате и судије

Обавештавамо клубове који наступају у лигама млађих категорија да је било више измена у распоредима пролећног дела првенства и да су актуелни/важећи распореди доступни на следећем линку:

Важећи распореди пролећног дела првенства у лигама млађих категорија

12. 04. 2019.|

Распореди пролећног дела првенства и записници

ВАЖНО – КЛУБОВИ, ДЕЛЕГАТИ, СУДИЈЕ!

Распореди пролећног дела првенства и обрасци записника са утакмица за све лиге у надлежности Фудбалског савеза Града Новог Сада објављени на званичном сајту Савеза и доступни су на следећим линковима:

Важећи распореди пролећног дела првенства у лигама млађих категорија
Распоред пролећног дела првенства Градске лиге
Распоред пролећног дела првенства Новосадске лиге
Важно обавештење за све делегате и судије на свим лигама
Образац записника са утакмице млађих категорија – у word и pdf формату
Образац записника са сениорске утакмице – у word и pdf формату

НАПОМЕНА: Сви клубови, делегати и судије у свим сениорским лигама и лигама млађих категорија у надлежности Фудбалског свеза Града Новог Сада обавезни су да користе искључиво обрасце записника објављене на званичном сајту Фудбалског савеза Града Новог Сада.

12. 04. 2019.|

Распореди пролећног дела првенства Новосадске лиге и Градске лиге

У понедељак, 18. фебруара 2019. године, одржана је Конференција клубова Новосадске лиге, док је у уторак, 19. фебруара 2019. године, одржана Конференција клубова Градске лиге. Најважније одлуке донете на овим скуповима односиле су се на усвајање предлога распореда пролећног дела првенства у обе сениорске лиге.

Распоред пролећног дела првенства Новосадске лиге и распоред пролећног дела првенства Градске лиге доступни су на следећим линковима:

Распоред пролећног првенства Новосадске лиге

Распоред пролећног првенства Градске лиге

21. 02. 2019.|

Обавештење о конференцијама клубова и терминима наставка такмичења

Обавештавамо представнике клубова, спортске раднике и спортску јавност о терминима одржавања конференција клубова и терминима наставка и завршетка такмичења у сениорској конкуренцији:

Конференција клубова Новосадске лиге биће одржана у понедељак, 18.  фебруара 2019. године, са почетком у 14:00 часова у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38).

Конференција клубова Градске лиге биће одржана у уторак, 19.  фебруара 2019. године, са почетком у 14:00 часова у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38).

Пролећни део првенства Новосадске лиге почиње у суботу, 23. марта 2019. године, а завршава се у недељу. 9. јуна 2019. године.

Пролећни део првенства Градске лиге почиње у суботу, 23. марта 2019. године, а завршава се у суботу, 29. јуна 2019. године.

Финална утакмица Купа Фудбалског савеза Србије на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада између ФК „Кабел“ из Новог Сада и ФК „Бачка 1923“ из Ђурђева биће одиграна у среду, 17. априла 2019. године.

31. 01. 2019.|

Важно обавештење – зимски прелазни рок

ЗИМСКИ ПРЕЛАЗНИ РОК

Обавештавамо све клубове да, на основу одлуке надлежног органа Фудбалског савеза Србије, зимски регистрациони период (прелазни рок) у 2019. години за играче свих клубова и степена такмичења почиње у понедељак, 14. јануара 2019. године, и да ће трајати закључно са петком, 8. фебруаром 2019. године.

Имајући у виду да се комплетан поступак регистрације играча на нивоу читавог Фудбалског савеза Србије обавља преко новог информационог система „Comet“, клубови су обавезни да приликом подношења захтева за регистрацију предају следећу уредно попуњену, оверену и потписану комплетну документацију:

  • прва регистрација (члан 30/1) – захтев за регистрацију (приступницу, „картон“), фотографију, спортску легитимацију (књижицу) са овереним лекарским прегледом, лекарски преглед (додатно на посебном документу, ван спортске легитимације), сагласност родитеља (за малолетне играче), фотокопију извода из матичне књиге рођених, потврду о чланарини играча (издаје се у Савезу);
  • прелазак играча из клуба у клуб унутар ФС Града Новог Сада (члан 30/2) – захтев за регистрацију (приступницу, „картон“),  спортску легитимацију (књижицу) са фотографијом, исписницу, фотокопију важеће личне карте или пасоша (за малолетне играче може и фотокопија извода из матичне књиге рођених);
  • прелазак играча из клуба који је члан другог Савеза у клуб који је члан ФС Града Новог Сада (члан 30/2) – захтев за регистрацију (приступницу, „картон“), спортску легитимацију (књижицу) са фотографијом, исписницу, брисовницу и фудбалски пасош играча из претходног савеза, фотокопију важеће личне карте или пасоша (за малолетне играче може и фотокопија извода из матичне књиге рођених);
  • пререгистрација играча који је претходно наступао за клуб који је члан ФС Града Новог Сада  (члан 30/3, непререгистровани играчи) – захтев за регистрацију (приступницу, „картон“), фотографију, спортску легитимацију (књижицу) са овереним лекарским прегледом, лекарски преглед (додатно на посебном документу, ван спортске легитимације), сагласност родитеља (за малолетне играче), фотокопију важеће личне карте или пасоша (за малолетне играче може и фотокопија извода из матичне књиге рођених), потврду о чланарини играча (издаје се у Савезу);
  • пререгистрација играча који је претходно наступао за клуб који није члан ФС Града Новог Сада  (члан 30/3, непререгистровани играчи) – захтев за регистрацију (приступницу, „картон“), фотографију, спортску легитимацију (књижицу) са овереним лекарским прегледом, лекарски преглед (додатно на посебном документу, ван спортске легитимације), потврду да играч није пререгистрован и фудбалски пасош играча из претходног савеза, сагласност родитеља (за малолетне играче), фотокопију важеће личне карте или пасоша (за малолетне играче може и фотокопија извода из матичне књиге рођених), потврду о чланарини играча (издаје се у Савезу);

Пошто се, као што смо навели, комплетан поступак регистрације играча на нивоу читавог Фудбалског савеза Србије обавља преко новог информационог система „Comet“, клубови су обавезни да захтеве за регистрацију предају искључиво са комплетном наведеном документацијом, а стручна служба ФС Града Новог Сада нема могућности и овлашћења да прима непотпуне захтеве.

14. 01. 2019.|

Важно обавештење – предаја упитника

Важно обавештење за све клубове:

ПРЕДАЈА УПИТНИКА ЗА
ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ

Стручна служба Фудбалског савеза Града Новог Сада је пре извезног времена свим клубовима – члановима нашег Савеза доставила на мејл адресе упитник Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, уз обавезу клубова да упитник читко попуне и путем мејла врате стручној служби ФС Града Новог Сада.

Пошто одређен број клубова још увек није испунио ову обавезу, апелујемо на све клубове који нису читко попуњен упитник доставили на мејл адресу ФС Града Новог Сада (која гласи: fsgns@mts.rs) да то неизоставно учине у што краћем року, а најкасније до петка, 11. јануара 2019. године, до 10:00 часова.

09. 01. 2019.|

Изузетно важно обавештење за све клубове!

ВАЖНО ЗА СВЕ КЛУБОВЕ!

ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА ИГРАЧА

Обавештавамо све клубове чланове Фудбалског савеза Града Новог Сада да су у обавези да до понедељка, 10. децембра 2018. године, у канцеларију Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38) доставе спискове играча који ће бити пререгистровани и унети у Comet информациони систем Фудбалског савеза Србије. Списак треба да садржи презиме, име, матични број и број спортске легитимације играча, а клубови су дужни да уз списак доставе и спортске легитимације. Пререгистрацији и уносу у COMET информациони систем сви подлежу регистровани играчи свих категорија и узраста.

Образац за попуњавање списка играча за пререгистрацију и унос у COMET систем можете преузети на следећем линку:

СПИСАК ИГРАЧА - ОБРАЗАЦ

04. 12. 2018.|

Наш Савез учествује на Сајму спорта

У оквиру међународних сајмова „ЛОРИСТ“ који се одржавају на Новосадском сајму, и ове године биће организован Сајам спорта, који ће трајати од четвртка, 4. октобра, до недеље 7. октобра. На овој манифестацији, већ по традицији, учествоваће и Фудбалски савез Града Новог Сада, а наш штанд налазиће се у хали 3.

Сајам спорта, под слоганом „Из школске клупе на спортске терене“, одржава се под покровитељством Града Новог Сада и у сарадњи са Градском управом за спорт и Градским спортским савезом. Бројним програмима биће промовисано бављење физичком активношћу, са акцентом на школски спорт, рекреативно бављење спортом, клупски и врхунски спорт. Садржаје ће употпунити разноврсне едукације и радионице, које ће припремити Завод за спорт и медицину спорта, Савез за школски спорт града Новог Сада и Фудбалски савез Града Новог Сада. Баш као и претходне године, најављено је да ће на Сајму спорта, на радост посетилаца, учесници бити и врхунски спортисти.

Фудбалски савез Града Новог Сада ће у оквиру Сајма спорта у петак, 5. октобра, почев од 13:00 часова, у хали 2 приредити четири предавања са следећим темама и предавачима:

1. „Гојазност код мале деце“

предавач: др Данијел Жупић,

директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта.

2. „Стрес и анксиозност код спортиста“

предавач: психолог Снежана Вујановић.

3. „Повреде и претренираност у фудбалу“

предавач: др Биљана Савић.

4. „Безбедност на фудбалским утакмицама“

предавач: Веселин Миличковић, командант Новосадског корпуса Жандармерије.

Од осталих фудбалских садржаја, у петак, 5. октобра, у хали 3, са почетком у 10:30 часова, биће одржан турнир у фудбалу 4 + 1, на коме ће учествовати ученици четвртог разреда основних школа са територије Града Новог Сада. У суботу, 6. октобра, у хали 3, у термину од 10:00 до 13:00 часова, ФК „Фрушкогорац“ ће организовати мини турнир у фудбалу, док ће истог дана и на истом месту, у термину од 13:00 до 14:00 часова, ФК „Проф. Болесников“ приредити ревијалну утакмицу млађих и старијих пионира.

Позивамо све заинтересоване да посете ову манифестацију и наш штанд у хали 3, уз напомену да је петак, 5. октобар, породични дан када улазница за четворочлану породицу кошта 300 динара, те да у недељу, 7. октобра, у периоду од 13:00 до 16:00 часова улазница стаје 150 динара. Редовна цена улазница износи 300 динара за одрасле, односно 200 динара за децу од 7 до 12 година, пензионере и колективне посете.

02. 10. 2018.|