SAVEZ – VESTI 2019/2020.

SAVEZ – VESTI 2019/2020.2020-07-23T20:59:36+02:00

Kup – finale – rezultat – 2019/2020

FINALE KUPA FSS NA TERITORIJI
FSG NOVI SAD

FK “JEDINSTVO” (RUMENKA) POBEDNIK!

8. AVGUST 2020. GODINE, POČETAK U 17:30 ČASOVA

subota Beočin: CEMENT JEDINSTVO 0 :  1

_________________________________________________________________________

FK “Jedinstvo” iz Rumenke pobednik je Kupa Fudbalskog saveza Srbije na teritoriji Fudbalskog saveza Grada Novog Sada za sezonu 2019/2020.

U finalnoj utakmici, odigranoj u subotu, 8. avgusta 2020. godine, na stadionu FK “Cement” u Beočinu, sa početkom u 17:30 časova, između FK “Cement” i FK “Jedinstvo”, gostujući klub je pobedio rezultatom 0 : 1 (0 : 0) i tako zasluženo osvojio pehar i novčanu nagradu namenjene pobedniku i stekao pravo na nastavak učešća u najmasovnijem takmičenju na pokrajinskom nivou.

U utakmici koja je igrana bez prisustva publike i uz pridržavanje mera prevencije u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, pogodak za pobedničku ekipu postigao je Vladimir Skoko u 86. minutu. Pehar i novčanu nagradu namenjene osvajaču kupa na teritoriji našeg Saveza kapitenu FK “Jedinstvo” Miroslavu Đekiću uručio je član Izvršnog odbora FS Grada Novog Sada Saša Simić, dok je pehar za učešće u finalu kapitenu FK “Cement” Stefanu Zogoviću predao generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković.

Fudbalsku pravdu na finalnoj utakmici Kupa delili su Nemanja Kampić, Nikola Vukmanović i Miloš Ivanović, a dužnost delegata vršio je komesar za takmičenje seniorskih liga Aleksandar Šovljanski.

08. 08. 2020.|

Otvoreni letnji kamp FSGNS “Zlatibor 2020”

Fudbalski savez Grada Novog Sada organizuje Otvoreni letnji kamp za mlađe kategorije igrača “Zlatibor 2020”, koji će biti održan na Zlatiboru, u terminu od 19. juna do 26. juna tekuće godine. Pokrovitelji kampa su Grad Novi Sad i gradonačelnik Miloš Vučević, a organizacijom će rukovoditi predsednik Saveza Novak Kostrešević, generalni sekretar Saša Živković i koordinator kampa Veselin Vilotijević.

Na kamp su pozvani mladi fudbaleri selektirani u okviru takmičarsko-trenažnih aktivnosti selekcija našeg Saveza koje su se odvijale u drugoj polovini prošle i početkom ove kalendarske godine (a čiji spisak objavljujemo na kraju ovog članka). Pored toga, kamp je otvoren i za sve ostale dečake koji treniraju fudbal, koji žele da napreduju i postanu deo selekcija Grada Novog Sada. Za selektirane i pozvane igrače Grad Novi Sad je obezbedio subvenciju većeg dela troškova kampa, dok će za ostale učesnike koji se individualno prijavljuju Grad subvencionisati deo troškova kampa.

Aranžman u okviru otvorenog letnjeg kampa obuhvata: sedam noćenja na bazi punog pansiona, organizovan prevoz na relaciji Novi Sad – Zlatibor – Novi Sad, opremu za trening za sve učesnike (šorc i majca),sve potrebne rekvizite i opremu za rad, svakodnevno korišćenje terena pre i posle podne, korišćenje bazena, kontrolne utakmice, teorijska i praktična predavanja, stručnu organizaciju i vođstvo puta (treneri, treneri golmana, koordinatori, medicinska služba…).

Za potvrdu učešća na kampu potrebni su: (1) obavezan važeći lekarski pregled, (2) obavezna saglasnost roditelja, (3) obavezna potvrda uplate troškova učešća.

Roditelji pozvanih selektiranih igrača (čiji spisak objavljujemo na kraju ovog članka) dužni su da se izjasne kod trenera generacije najkasnije do 28. maja, a roditelji ostalih dečaka koji su zainteresovani za učešće na kampu detaljnije informacije mogu dobiti i prijave mogu izvršiti do 3. juna kod koordinatora kampa Veselina Vilotijevića pozivom na broj telefona 062 / 582-582.

SPISAK POZVANIH SELEKTIRANIH IGRAČA

Generacija 2009: Petković, Baucal, Dragosavljević, Spremić, Batak, Jeličić, Šušković, Đukić, Sokref, Tankosić, Zorica, Dimitrijević.

Generacija 2008: Zorić, Vukelić, Komljenović, Anušić, Panić, Čavarić, Mihailović, Prolić, Milec, Kurešević, Zdravković, Đorđević.

Generacija 2007: Prolić, Prgomelja, Pavlović, Kravić, Matić, Ždrale, Dragosavljević, Ludoški, Grahovac, Dokić, Dević, Srdić, Zečević, Stanko, Radanović, Gaković, Mihajlović, Stelkić, Živić.

26. 05. 2020.|

Instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa

Krizni štab Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, na sednici održanoj 28. aprila 2020. godine, doneo je odluku da relaksira mere u borbi protiv koronavirusa kojom je predviđeno otpočinjanje trenažnog procesa na otvorenom prostoru.

Na istoj sednici, Krizni štab Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 usvojio je instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa u sistemu sporta Republike Srbije, kojima je, između ostalog, naglašeno da trenažni procesi mogu početi i dalje se odvijati isključivo ukoliko se od strane svih subjekata (sportisti, treneri, ovlašćena lica klubova, ovlašćena lica sportskih objekata) striktno omogući pridržavanje svih uslova i mera utvrđenih ovim instrukcijama.

Kompletan tekst instrukcija dostupan je na sledećem linku:

Instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa

___________________________________________

Fudbalski savez Grada Novog Sada ovim putem obaveštava sve klubove, trenere, igrače, sudije i sportske radnike da su dužni da se u potpunosti pridržavaju pomenutih instrukcija prilikom realizacije trenažnog proseca na otvorenom u okviru svih sportskih objekata čiji su vlasnici, zakupci i/ili korisnici klubovi i sportska društva, uključujući i teren za veštačkom travom u okviru SC „Sajmište“ (kojim upravlja FS Grada Novog Sada).

Generalni sekretar:
Saša Živković     

Predsednik:
Novak Kostrešević

30. 04. 2020.|

Važno obaveštenje za sve članove FS Srbije

Obaveštavaju se svi fudbalski i futsal klubovi, svi igrači i igračice, fudbalski treneri i svi ostali fudbalski stručnjaci i fudbalski radnici, uključujući i one koji su aktivni u bazičnom fudbalu (u sistemu FS Srbije), da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine, došlo do prestanka svih fudbalskih takmičenja, do prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u fudbalskim i futsal klubovima.

Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS, dužni su da odmah:

 • obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svih nivoa;
 • otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
 • obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;
 • prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja fudbalom i futsalom;
 • prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.

Nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima pod okriljem FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet prezentacije – sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svih drugih dostupnih načina komunikacije.

Izvor: https://fss.rs/obavestenje-za-sve-clanove-fss/

16. 03. 2020.|

Važno – sve utakmice bez prisustva publike

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o zabrani prisustva gledalaca na fudbalskim utakmicama u cilju prevencije i zaštite od širenja korona virusne infekcije, Fudbalski savez Grada Novog Sada obaveštava klubove i sportsku javnost da će sve utakmice u svim ligama koje organizuje naš Savez do daljnjeg biti igrane bez prisustva gledalaca.

Ova odluka se odnosi na sve utakmice Novosadske lige, sve utakmice Gradske lige Novog Sada i sve utakmice liga mlađih kategorija u nadležnosti Fudbalskog saveza Grada Novog Sada.

Prilikom organizacije utakmice bez prisustva gledalaca, klubovi učesnici na utakmici (klub domaćin i klub gost) moraju se strogo pridržavati sledećih mera koje propisuju dozvoljeno prisustvo lica unutar stadiona:

 • dozvoljeno je prisustvo najviše trideset (30) osoba po klubu učesniku (igrači, stručni štab i rukovodstvo kluba);
 • dozvoljeno je prisustvo najviše osam (8) skupljača lopti i najviše pet (5) redara, koje je dužan da obezbedi klub domaćin.
13. 03. 2020.|

Kup Grada za kadete i omladince

Fudbalski savez Grada Novog Sada ove godine, po prvi put, organizuje Kup Grada Novog Sada za kadete i omladince. Učešće u ovom takmičenju prijavilo je 11 klubova u konkurenciji kadeta i 10 klubova u konkurenciji omladinaca, a Grad Novi Sad kao pokrovitelj i FS Grada Novog Sada kao organizator će obezbezbediti pehare i plakete za najbolje ekipe i pojedice i pokriti sve troškove, uključujući zakup terena i svlačionica i troškove službenih lica (sudija i delegata).

Takmičenje se održava po klasičnom kup sistemu, a sve utakmice će  biti odigrane na terenu sa veštačkom travom u okviru SC “Sajmište”. Termini baraža za četvrtfinale u obe kategorije objavljeni su u prilogu ovog članka, dok će termini ostalih utakmica biti blagovremeno određeni i objavljeni.

Čitava manifestacija će se odvijati pokroviteljstvom Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevićaa za organizaciju su zaduženi predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević, generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković i koordinator ovog takmičenja Veselin Vilotijević.

Raspored odigravanja svih utakmica u okviru Kupa Grada Novog Sada za kadete i omladince sa terminima utakmica baraža za četvrtfinale u obe kategorije dostupan je na sledećem linku:

Kup Grada Novog Sada za kadete i omladince - raspored utakmica

11. 02. 2020.|

Završen Kup Grada Novog Sada za mlađe kategorije

Fudbalski savez Grada Novog Sada je povodom 1. februara – Dana Novog Sada, organizovao Kup Novog Sada za mlađe kategorije, koji je održan u petak, 31. januara 2020. godine, odnosno subotu i nedelju, 1. i 2. februara 2020. godine, na terenima sa veštačkom travom u okviru SC “Sajmište” i u sportskoj dvorani u okviru SC “Slana bara”.

Takmičenje se odvijalo u četiri uzrasne kategorije, uz učešće preko 400 najmađih fudbalera okupljenih u 24 ekipe iz pet zemalja, koje su predstavljale gradove pobratime Novog Sada. Iako su rezultati i plasman bili u drugom planu, u nastavku prenosimo informacije o rezultatima završnice i najboljim pojedincima po kategorijama.

2009. godište

Finale: Selekcija grada (Novi Sad) – Vojvodina (Novi Sad) 0:0, penalima 2:1. Za treće mesto: Bambi (Tuzla) – Banatul (Temišvar) 0:0, penalima 2:1. Najbolji igrač je Damjan Batak (Selekcija grada), strelac Lazar Pavlović (Vojvodina), golman Damir Džaka (Bambi).

2008. godište

Finale: Selekcija grada (Novi Sad) – Vojvodina (Novi Sad) 0:0, penalima 4:3. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Gol (Beograd) 1:0. Najbolji igrač je Maksim Čavarić (Selekcija grada), strelac Miloš Marić (Selekcija grada), golman Bogdan Bogdanović (Vojvodina).

2007. godište

Finale: Vojvodina (Novi Sad) – Selekcija grada (Novi Sad) 0:0, penalima 3:2. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Politehnika (Rumunija) 1:0. Najbolji igrač je Lazar Peranović (Vojvodina), strelac Relja Savić (Vojvodina), golman Stevan Prolić (Selekcija grada)

2006. godište

Finale: Vojvodina (Novi Sad) – Selekcija grada (Novi Sad) 0:0, penalima 3:1. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Politehnika (Rumunija) 2:2, penalima 6:5. Najbolji igrač je  Ognjen Pilić (Selekcija grada), strelac Pavle Džajić (Sport Tim), golman Jovan Santovac (Selekcija grada).

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevićaa za izuzetno uspešnu organizaciju najzaslužniji su predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević, generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković, koordinator Kupa Novog Sada za mlađe kategorije Veselin Vilotijević i instruktor FS Grada Novog Sada Miloš Penić.

Više informacija o ovoj temi možete pročitati u članku objavljenom u novosadskom dnevnom listu “Dnevnik”, koji je dostupan na sledećem linku:

Završen Kup Grada Novog Sada za mlađe kategorije

Foto: S. Šušnjević, “Dnevnik”
03. 02. 2020.|

Kup Novog Sada povodom dana našeg Grada

Povodom Dana Novog Sada koji se obeležava 1. februara, Fudbalski savez Grada Novog Sada organizuje Kup Novog Sada za mlađe kategorije, koji će biti održan 1. i 2. februara 2020. godine na terenima sa veštačkom travom u okviru SC “Sajmište” i u sportskoj dvorani u okviru SC “Slana bara”.

Takmičenje će se odvijati u četiri kategorije, a pored selekcija našeg Grada i dečaka iz FK “Vojvodina”, na ovoj sportskoj priredbi će učestvovati i ekipe iz Banjaluke (Republika Srpska, BiH), Tuzle (Bosna i Hercegovina), Temišvara (Rumunija), Pečuja i Segedina (Mađarska), Beograda i Zrenjanina (Srbija).

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevićaa za uspešnu organizaciju zaduženi su predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević, generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković, koordinator Kupa Novog Sada za mlađe kategorije Veselin Vilotijević i instruktor FS Grada Novog Sada Miloš Penić.

Više informacija o ovoj temi možete pročitati u članku objavljenom u novosadskom dnevnom listu “Dnevnik”, koji je dostupan na sledećem linku:

Kup Novog Sada u fudbalu za mlađe kategorije 1. i 2. februara

31. 01. 2020.|

Molba za pomoć FK “Mladost” iz Bačkog Jarka

Fudbalski savez Grada Novog Sada obraća se svim klubovima, sportskim udruženjima, sportskim radnicima i svim ljudima dobre volje da upute finansijsku pomoć Fudbalskom klubu “Mladost” iz Bačkog Jarka, kojem je nedavno u potpunosti izgoreo klupski objekat, sa kompletnim inventarom, sportskom opremom, rekvizitima i pratećim sadržajima.

Zbog nemilog dogaćaja dovedeno je u pitanje dalje funkcionisanje ovog uglednog sportskog kolektiva, a jedan od načina da pomognu svi koji su u mogućnosti je uplata sredstava na tekući račun FK “Mladost” koji glasi 340-2010-11, sa sledećim podacima primaoca: FK “Mladost”, Novosadska 36, 21234 Bački Jarak.

Fudbalski savez Grada Novog Sada i brojni sportski prijatelji FK “Mladost” već su se uključili u akciju pomoći, a ovim putem apelujemo i na sve ostale koji su u mogućnosti da doprinesu da se ovoj klub sa dugom i bogatom tradicijom ponovo, kao feniks, podigne iz pepela.

16. 01. 2020.|

Seniori – konferencije liga i nastavak prvenstva

Obaveštavamo klubove da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Grada Novog Sada doneo odluku da prolećni delovi prvenstava u Novosadskoj ligi i Gradskoj ligi Novi Sad startuju u subotu i nedelju, 7. i 8. marta 2020. godine.

U vezi sa tim, za ponedeljak, 2. mart 2020. godine, zakazani su sastanci konferencija liga i to u sledećim terminima:

 • 13:00 časova – sastanak Konferencije Novosadske lige,
 • 14:00 časova – sastanak Konferencije Gradske lige Novi Sad.

Rasporedi prolećnog dela prvenstva Novosadske lige i prolećnog dela prvenstva Gradske lige Novi Sad dostupni su za preuzimanje na sledećim linkovima:

Novosadska liga – raspored prolećnog dela prvenstva – sezona 2019/2020.
Gradska liga – raspored prolećnog dela prvenstva – sezona 2019/2020.

13. 01. 2020.|

Važno – overa članarine i zimski prelazni rok

OVERA ČLANARINE

Obaveštavamo klubove da naš Savez sa overom članarine za igrače svih klubova i stepena takmičenja počinje u ponedeljak, 13. januara 2020. godine. Prilikom predaje legitimacija na overu članarine klubovi su dužni da prilože sledeće dokumente:

 • spisak igrača za koje se vrši overa članarine, u dva primerka, sa čitko navedenim svim potrebnim informacijama (ime i prezime igrača, broj legitimacije, kategorija – uzrast igrača, naziv kluba),
 • uplatnicu – potvrdu o uplati članarine za sve igrače koji se nalaze na spisku za overu članarine.

Visina članarine propisana je Odlukom o iznosima taksi utvrđenih propisima FS Srbije („Fudbal“, vanredni broj 8/2019) i uslovljena je uzrastom igrača i stepenom takmičenja kluba. Primenom tih kriterijuma određeni su sledeći iznosi članarina:

a) Seniori
– Super i Prva liga – profesionalac/stipendista – 12.000,00 dinara,
– Srpska liga – 4.000,00 dinara,
– Vojvođanska liga „Jug“ – 2.000,00 dinara,
– Novosadska liga i futsal lige svih stepena takmičenja – 1.000,00 dinara,
– Gradska liga i ženske lige svih stepena takmičenja – 500.00 dinara.
b) Mlađe kategorije
– Omladinska i Kadetska liga FS Srbije – 4.000,00 dinara,
– Omladinska, Kadetska i Pionirska liga FS Vojvodine – 2.000,00 dinara,
– ostale lige – 500,00 dinara.

ZIMSKI PRELAZNI ROK

Obaveštavamo klubove da, na osnovu odluke nadležnog organa Fudbalskog saveza Srbije, zimski registracioni period (prelazni rok) u 2020. godini za igrače svih klubova i stepena takmičenja počinje u utorak, 14. januara 2020. godine, i traje zaključno sa petkom, 7. februarom 2020. godine.

Koristimo ovu priliku da podsetimo klubove članove Fudbalskog saveza Grada Novog Sada da se u postupku registracije igrača primenjuju novi obrasci. To znači da će za sprovođenje postupka registrovanja i brisanja igrača iz evidencije biti prihvaćeni samo i isključivo novi obrasci, odnosno dokumentacija iz informacionog sistema „Comet“ Fudbalskog saveza Srbije (ispisnica, brisovnica, pasoš igrača, zahtev za registraciju – pristupnica).

Obaveštavamo klubove članove FS Grada Novog Sada da su dužni da urednu, ispravnu i kompletnu dokumentaciju potrebnu za registrovanje igrača dostave u kancelariju FS Grada Novog Sada (Pariske komune 38, Novi Sad) najkasnije 8 (osam) dana pre objave registracije u sistemu „Comet“, zbog obaveznog postupanja po novom uputstvu o realizaciji naplate iznosa utvrđenih taksi koje je doneo nadležni organ FS Srbije, a koji objavljujemo na sledećem linku: FSS - uputstvo o realizaciji naplate iznosa utvrđenih taksi. Stručna služba FS Grada Novog Sada će primati i u obzir za postupak registracije igrača uzimati samo urednu, ispravnu i kompletnu dokumentaciju podnetu u navedenom roku, pošto nema mogućnosti i ovlašćenja da prima nepotpune i neblagovremene zahteve.

Upravo zbog novog uputstva o realizaciji naplate utvrđenih taksi, prema kome smo u postupku registracije igrača obavezni da Registracionoj komisiji FS Srbije  uz ostalu dokumentaciju dostavimo i dokaz o uplati takse prema Troškovniku FSS, molimo klubove da sva dugovanja prema FS Grada Novog Sada izvrše u što kraćem roku.

Na kraju, molimo klubove članove FS Grada Novog Sada da se pridržavaju procedure registracije igrača, pre svega u sopstvenom interesu, a za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti stručnoj službi FS Grada Novog Sada pozivom na broj telefona 021 / 444-900.

Generalni sekretar FS Grada Novog Sada
Saša Živković

 

 

17. 12. 2019.|

Dve selekcije našeg Saveza gostovale u Segedinu

U subotu, 7. decembra 2019. godine, dve selekcije Fudbalskog saveza Grada Novog Sada gostovale su u Segedinu, gradu na jugu susedne Mađarske, i odigrale kontrolne utakmice sa selekcijama tamošnjeg kluba pod nazivom „Szeged-Csanád Grosics Akadémia“.

Naša generacija 2006. odmerila je snage sa 2005. godištem tamošnjeg kluba i zabeležila poraz od 1 : 2, pri čemu je strelac za nas bio Marko Kalapati.

Naša generacija 2007. izašla je na medgan 2006. godištu domaćeg kluba i poražena je rezultatom 1 : 4, s tim da se u rubriku „strelci“ za nas upisao Uroš Stanko.

Obzirom da je „Szeged-Csanád Grosics Akadémia“ u obe utakmice nastupio sa godinu dana starijim uzrastom u odnosu na naše selekcije, možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i utiskom koji su naši dečaci ostavili na terenu i van njega. Pored toga, moramo istaći da nas je domaćin izvanredno dočekao, na čemu smo od srca zahvalni.

Ovo gostovanje realizovano je uz punu podršku rukovodstva Fudbalskog saveza Grada Novog Sada, na čelu sa predsednikom Novakom Kostreševićem i njegovim prvim saradnikom generalnim sekretarom Sašom Živkovićem.

09. 12. 2019.|

Nove mejl adrese našeg Saveza

U cilju brže i kvalitetnije komunikacije sa klubovima, sportskim radnicima, trenerima, sudijama, delegatima, instruktorima, partnerskim organizacijama, medijima i čitavom sportskom javnošću, od danas (27. novembar) naš Savez je “otvorio” dve nove mejl adrese.

Za sva pitanja za koje je, po Statutu FS Grada Novog Sada, nadležan predsednik Saveza, zainteresovani se mogu obratiti predsedniku Novaku Kostreševiću na mejl adresu: predsednik@fsgns.rs.

Za pitanja za koje je, po Statutu FS Grada Novog Sada, nadležan generalni sekretar Saveza, zainteresovani se mogu obratiti generalnom sekretaru Saši Živkoviću na mejl adresu: generalnisekretar@fsgns.rs.

Dosadašnja mejl adresa fsgns@mts.rs biće u funkciji još izvesno vreme, nakon čega će sva komunikacija biti preuzmerena na dva nove adrese.

27. 11. 2019.|

Naš Savez aktivan na društvenim mrežama

Obaveštavamo sportsku javnost da su od utorka, 12. novembra 2019. godine, aktivni Ju tjub kanal (You tube channel) i profili našeg Saveza na društvenim grupama Fejsbuk (Facebook) i Instagram (Instagram).

Ju tjub kanalu i profilima na društvenim mrežama možete pristupiti “klikom” na sledeće ikonice:

12. 11. 2019.|
SAVEZ – VESTI 2018/2019.