Париске комуне 38, 21000 Нови Сад; 021/444-900; 021/445-678; predsednik@fsgns.rs; fsgns@mts.rs

САВЕЗ – ВЕСТИ 2022/2023.

САВЕЗ – ВЕСТИ 2022/2023.2022-08-03T18:44:49+02:00

ФИФА – ФСС – Comet – хитно ажурирање података

Обавештавамо све клубове да су, на основу захтева ФИФА и Фудбалског савеза Србије, дужни да изврше хитно ажурирање и праћење тачности података унетих у електронски систем „Comet“, а у вези са Правилником ФИФА Клириншке куће, који je донет 22. октобра 2022. године.

Позивамо све клубове да се у најкраћем могућем року упознају са својим правима и обавезама на које се односе одредбе Правилника ФИФА Клириншке куће. Наглашавамо да су овим документом предвиђене дисциплинске санкције, са значајним финансијским последицама за клубове и савезе који прекрше одредбе поменутог Правилика.

Допис Фудбалског савеза Србије и Правилник ФИФА Клириншке куће доступни су на следећим линковима:

Допис ФСС – хитно ажурирање и праћење тачности података у систему „Comet“

Правилик ФИФА Клириншке куће

30. 11. 2022.|

Тренери – обнова УЕФА „А“ и „Б“ лиценци – 2022

У сарадњи са Центром за едукацију фубалских тренера Фудбалског савеза Србије и Фудбалским савезом Војводинеу прилогу објављујемо обавештење у вези са обновом лиценци за тренере којима лиценце истичу у децембру 2022. године.

Семинар за обнову лиценци биће одржан 1. и 2. децембра 2022. године у Новом Саду, а присуство тренера је обавезно и услов је за продужење лиценце. Тренерима којима је лиценца истекла и који исту не обнове, Организација фудбалских тренера ФС Војводине неће издати дозволу за рад за наредну сезону.

Детаљније информације, укључујући програм семинара и упутство о достављању обавезне документације неопходне за обнову лиценци, доступне су на следећем линку:

Тренери – обнова УЕФА „А“ и „Б“ лиценци – 2022

15. 11. 2022.|

ФК „ТСК“ освајач Купа за сезону 2022/2023.

У финалној утакмици Купа ФСС на територији ФС Града Новог Сада, која је данас одиграна на стадиону „ТСК“-а у Темерину, са почетком у 15:00 часова и пред више од 500 гледалаца, домаћи ФК „ТСК“ савладао је трећелигаша ФК „Кабел“ из Новог Сада резултатом 6 : 5 након извођења пенала. Резултат у регуларном току био је нерешен – 2 : 2, а стрелци из игре за ФК „ТСК“ били су Јово Пуповац у 10. минуту и Вукашин Татић у 45. минуту, док су за ФК „Кабел“ голове постигли Марко Клисура у 15. минуту и Глигорије Бардун у 90. минуту. За ФК „ТСК“ пенале су реализовали Јово Пуповац, Балаш Пашка, Алекса Кнежевић и Никола Свитић, док је непрецизан био Милош Ковачевић. За ФК „Кабел“ са беле тачке погађали су Иван Пантић, Вукан Поповић и Глигорије Бардун, а неуспешни су били Драгомир Вукобратовић и Дарко Грујић.

ФК „ТСК“ наступио је у следећем саставу: Драган Војводић, Петар Марковић, Алекса Кнежевић, Душко Радичић (жути картон у 41′), Вукашин Татић (од 70′ Илија Ковачевић), Балаж Пашка (жути картон у 80′), Стеван Павлов, Јово Пуповац (заменик капитена), Благоје Стјепановић (жути картон у 78′, oд 82′ Бенедек Лахош), Милош Ковачевић, Никола Свитић (жути картон у 73′), Михајло Козомора (тренер), Марко Томић (помоћни тренер, жути картон у 90′), Драгољуб Ђорђевић (медицинско особље), Горан Окљеша (представник), Ђорђе Сантовац (комесар за безбедност).

ФК „Кабел“ наступио је у следећем саставу: Дарко Зувић (црвени картон у 8′), Андреј Бенцке (од 62′ Огњен Лазић), Иван Пантић, Драгомир Вукобратовић (капитен), Марко Вујовић (од 81′ Глигорије Бардун), Синиша Нијемчевић (од 81′ Немања Лучар), Дарко Грујић (жути картон у 71′), Милан Лучић (од 62′ Ђорђе Поповић), Јован Половина (од 25′ Стефан Тодић), Марко Клисура (жути картон у 49′), Вукан Поповић (жути картон у 90+2′), Немања Кртолица (тренер), Милан Живковић (представник клуба).

Главни судија на овој утакмици био је Алекса Граховац, асистирали су му Душан Зорић и Лука Живковић, дужност четвртог судије вршио је Немања Николаш, а дужност делегата Озрен Дукић.

Пехар капитену Тамашу Варги и златне медаље играчима победничке екипе уручио је генерални секретар ФС Града Новог Сада Александар Шовљански (уз асистенцију Веселина Аџића), док је пехар капитену Драгомиру Вукобратовићу и сребрене медаље играчима финалисте уручио комесар за такмичење сениорских лига Срђан Кизић. Плакете судијама и делегату финалне утакмице уручио је комесар за суђење сениорских лига Веселин Аџић.

26. 10. 2022.|

Предавање из Прве помоћи

Обавештавамо клубове, тренере, судије, спортске раднике и спортску јавност да Градски спортски савез Новог Сада са својим сарадницима – предавачима организује предавање из Прве помоћи на тему: Хитна стања на тренингу и утакмици.

Предавање ће бити одржано у среду, 7 септембра 2022. године, у Масариковој 25/III у Новом Саду (велика сала на трећем спрату), у периоду од 12:00 до 14:00 часова.

Препоручујемо клубовима да на предавање пошаљу бар једног тренера, при чему је присуство едукацији бесплатно, а Градски спортски савез Новог Сада ће водити евиденцију клубова који су учествовали на предавању.

Рок за пријаву је петак, 2. септембар 2022. године, а пријављивање за присуство предавањима врши се путем мејла Градског спортског савеза Новог Сада који гласи: sans.sport.ns@gmail.com. Приликом пријаве навести: име, презиме и број мобилног телефона особе која ће присуствовати предавању и назив спортског удружења (клуба) који врши пријављивање.

Информација о предавању доступна је на следећем линку:

Градски спортски савез Новог Сада – предавање из Прве помоћи

26. 08. 2022.|

Сениори – распореди првенства – јесен 2022.

ВАЖНО ЗА СВЕ КЛУБОВЕ!

Распореди јесењег дела првенства Прве новосадске лиге и Друге новосадске лиге за такмичарску 2022/2023. сезону доступни су на следећим линковима:

Прва новосадска лига – распоред – јесен 2022.
Друга новосадска лига – распоред – јесен 2022.

04. 08. 2022.|

ВАЖНО – обрасци за унос у систем „Комет“

Обавештавамо клубове који се такмиче у Првој новосадској лиги и Другој новосадској лиги да су нови обрасци за унос у систем „Комет“ за наступајућу сезону 2022/2023. објављени на званичном сајту ФС Града Новог Сада. У односу на прошлу такмичарску годину обрасци су измењени (смањен је број овера/печата који се траже на најмању могућу меру), са циљем да клубовима олакшамо руковање и скратимо поступак лиценцирања у границама у којима то дозвољавају прописи.

Клупски администратори треба да преузму обрасце и предузму следеће кораке:

 • уредно попуне, потпишу и овере обрасце клупским печатом;
 • доставе обрасце на оверу медицинској установи и потпис и оверу лекару који је вршио лекарски преглед (за обрасце који садрже лекарске и специјалне лекарске прегледе);
 • доставе обрасце на потпис и оверу матичном савезу (за обрасце на којима се тражи ова овера);
 • скенирају појединачно сваки комплетно попуљен, оверен и потписан образац;
 • „закаче“ сваки појединачни образац на предвиђено место у „Комет“ систему.

Код уноса тренера и клупског особља (службених лица) који већ постоје у систему „Комет“ и врши се само њихово лиценцирање за нову сезону, посебно треба водити рачуна о следећем:

 • за тренере, помоћне тренере, лекаре и физиотерапеуте обавезно је „качење“ доказа о стручности (диплома);
 • за тренере и помоћне тренере у пољу „Zahtev za licenciranje“, пољу „Lekarski pregled“ и пољу „Članarina“ треба у оба поља „закачити“ исти документ – образац Комет 4;
 • за тренере и помоћне тренере у пољу „Trenerska legitimacija“ треба „закачити“ фотографију прве и друге стране тренерске легитимације (страну на којој је фотографија тренера и страну на којој су лични подаци тренера);
 • за чланове особља у пољу „Odluka organa kluba“ и пољу „Zahtev za licenciranje“ треба у оба поља „закачити“ исти документ – образац Комет 5;
 • тренери и чланови особља обавезно морају да буду у статусу „POSLAN“ да би водитељ такмичења могао да изврши верификацију.

Код уноса нових тренера и клупског особља (службених лица) који не постоје у систем „Комет“ и истовремено се врши и њихов први унос и њихово лиценцирање на нову сезону, посебно треба водити рачуна о следећем:

 • за тренере и чланове особља обавезно је уношење матичног броја;
 • за тренере и чланове особља обавезно је „качење“ фотографије;
 • за тренере и чланове особља обавезно је „качење“ личног документа (лична карта или пасош).

Додатне информације:

 • препоручујемо клубовима да у „Комет“ систему закаче грб (лого) клуба;
 • препоручујемо клубовима да у „Комет“ систем унесу свој стадион у одељку намењеном стадионима.

Бланко обрасци за унос у „Комет“ систем доступни су на следећим линковима:

Комет 1 – списак играча са овереном чланарином – word
Комет 1 – списак играча са овереном чланарином – pdf
Комет 2 – списак играча са лекарским прегледом – word
Комет 2 – списак играча са лекарским прегледом – pdf
Комет 3 – специјални лекарски преглед – word
Комет 3 – специјални лекарски преглед – pdf
Комет 4 – тренер и помоћни тренер – word
Комет 4 – тренер и помоћни тренер – pdf
Комет 5 – захтев за лиценцирање особља (са одлуком) – word
Комет 5 – захтев за лиценцирање особља (са одлуком) – pdf

За додатне информације у вези са такмичарским делом система „Комет“ (све изузев поступка регистрације играча) клупски администратори могу да се обрате водитељу такмичења Горану Накомчићу позивом на број мобилног телефона 064 / 45-44-810.

02. 08. 2022.|

Важно обавештење – летњи прелазни рок 2022.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Обавештавамо све клубове да, на основу одлуке надлежног органа Фудбалског савеза Србије, летњи регистрациони период (прелазни рок) у 2022. години за играче и играчице свих клубова и степена такмичења почиње у петак, 24. јуна 2022. године и да траје до четвртка, 15. септембра 2022. године.

На крају, молимо све клубове чланове ФС Града Новог Сада да се придржавају процедуре регистрације играча, пре свега у сопственом интересу, а за све додатне информације заинтересовани се могу обратити стручној служби ФС Града Новог Сада позивом на број телефона 021 / 444-900.

23. 06. 2022.|
САВЕЗ – ВЕСТИ 2021/2022.
САВЕЗ – ВЕСТИ 2020/2021.
САВЕЗ – ВЕСТИ 2019/2020.