Париске комуне 38, 21000 Нови Сад; 021/444-900; 021/445-678; predsednik@fsgns.rs; fsgns@mts.rs

САВЕЗ – ВЕСТИ 2023/2024.

САВЕЗ – ВЕСТИ 2023/2024.2023-07-14T06:18:42+02:00

Важно обавештење – летњи прелазни рок 2024.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Обавештавамо све клубове да, на основу одлуке Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, летњи регистрациони период (прелазни рок) у 2024. години за играче и играчице свих клубова и свих степена такмичења почиње у четвртак, 27. јуна 2024. године и да траје до петка, 13. септембра 2024. године закључно.

Молимо све клубове чланове ФС Града Новог Сада да се придржавају процедуре регистрације играча, пре свега у сопственом интересу, а за све додатне информације заинтересовани се могу обратити стручној служби ФС Града Новог Сада позивом на број телефона 021 / 444-900.

11. 06. 2024.|

Састанак субјеката безбедности – пролеће 2024.

ВАЖНA ИНФОРМАЦИЈА ЗА СВЕ КЛУБОВЕ

Први састанак председника клубова и клупских комесара за безбедност са члановима Комисије за безбедност ФС Града Новог Сада биће одржан у среду, 29. маја 2024. године, са почетком у 19:00 часова, у великој сали на трећем спрату објекта Спортског савеза Војводине (Масарикова 25/III, Нови Сад).

У оквиру овог скупа, присутнима ће, између осталог, бити одржана краћа обука и презентиране обавезе које клубови и клупски комесари имају у погледу безбедности на утакмицама.

На састанку је обавезно, односно пожељно, присуство председника клуба, комесара за безбедност и заменика комесара за безбедност свих клубова који се такмиче у Првој новосадској лиги и Другој новосадској лиги.

Након овог састанка, десетак дана пре почетка такмичења у наредној сезони биће одржан други састанак, а комесари и заменици комесара који нису присуствовали бар једном од ова два састанка неће моћи да буду лиценцирани за нову сезону и неће бити верификовани у систему „Комет“.

Председник Комсије за безбедност:
Радојле Панић

Координатор за безбедоносну едукацију:
Александар Рабреновић

Генерални секретар ФС Града Новог Сада:
Александар Шовљански

22. 05. 2024.|

Пионири – распореди плеј-оф група – пролеће 2024.

Распореди утакмица плеј-оф групе за првака и плеј-оф групе за пласман Лиге пионира ФС Града Новог Сада објављени су на званичном сајту ФС Града Новог Сада на следећим линковима:

Распоред Лиге пионира група за првака (2009. и млађи) – пролеће 2024.
Распоред Лиге пионира група за пласман (2009. и млађи) – пролеће 2024.

09. 04. 2024.|

Контролна листа за делегате

Руководство сениорских такмичења у надлежности ФС Града Новог Сада припремило је контролну листу коју ће примењивати делегати на утакмицама Прве и Друге новосадске лиге и утакмицама Фудбалског купа Србије на територији ФС Града Новог Сада.

Ова контролна листа обухвата рад и поступање делегата од пријема обавештења о упућивању на утакмицу, преко припреме утакмице, поступања пре утакмице, у току утакмице, у полувремену утакмице и након утакмице, до закључења извешаја о утакмици.

Поред контролне листе, документ садржи:

 • упутство у вези са садржајем смс поруке коју делегати шаљу комесару за такмичење и водитељу лиге,
 • упутство за узимање изјава у случају акумулације картона, искључења и инцидената,
 • кратко дефинисање функције делегата,
 • препоруке и кратко упутство у вези са понашањем делегата.

Контролна листа за делегате доступна је на следећем линку:

08. 03. 2024.|

Упутство за делегате за унос података у реалном времену у систем „Комет“

У вези са активацијом нове мобилне апликације „ФСС лајв“, Извршни одбор Фудбалског савеза Србије донео је одлуку да су, на свим утакмицама свих узрасних категорија у свим лигама које се воде у систему „Комет“, делегати утакмица обавезни да податке у систем „Комет“ уносе у реалном времену – одмах и на лицу места.
Делегати су, између осталог, обавезни да у систему „Комет“:
 • означе почетак утакмице у тренутку када судија пиштаљком огласи почетак,
 • означе крај првог полувремена у тренутку када судија то означи пиштаљком,
 • означе почетак другог полувремена у тренутку када судија то означи пиштаљком,
 • означе крај крај утакмице у тренутку када судија то означи пиштаљком,
 • у току утакмице уносе поготке одмах након постизања поготка,
 • у току утакмице уносе картоне (жуте и црвене), без уноса разлога додељивања, одмах након што их судија додели,
 • у току утакмица уносе замене играча, одмах након што су извршене.
По завршетку утакмице, делегат је обавезан да са главним судијом сравни податке, а главни судија је дужан да код картона унесе разлоге, да изврши измене података које је унео делегат (ако је то потребно) и да, након што су сви подаци проверени, утакмицу закључи у статус „одиграна“.
Делегати податке уносе на мобилном телефону у апликацији „Comet Football“. Унос ових података није омогућен приступањем „Комету“ преко претраживача („Гугл Хром“, „Мозила“, „Опера“, „Мајкрософт Еџ“ и слично), већ само и искључиво путем мобилне апликације „Comet Football“ инсталиране на мобилном телефону.
Сви делегати који приступају семинару делегата дужни су да до семинара провере да ли на мобилном телефону имају инсталирану ову апликацију и, ако је имају, да ли је апликација ажурирана (обновљена) на последњу верзију. Делегати који претходно нису инсталирали ову апликацију, дужни су да је инсталирају до семинара. Сви делегати су, такође, дужни да провере да ли имају приступ апликацији, односно да ли могу да отворе апликацију / да уђу у апликацију путем „корисничког имена / username-a“ и „лозинке / шифре / password-a“. Колеге које су заборавиле лозинку могу да добију нову у самој апликацији кликом на опцију „Заборављена лозинка / Forgot Password“.

Апликацију за Apple и Android уређаје можете преузети преко следећих линкова:

Детаљно текстуално упуство за делегате за делегате за унос података у реалном времену у систем „Комет“ доступно је на следећем линку:

Упутство за делегате за унос података у реалном времену у систем „Комет“

24. 02. 2024.|

Нова мобилна апликација „ФСС лајв“

Фудбалски савез Србије активирао је нову мобилну апликацију „ФСС лајв“ („FSS live“), путем које ће, од првог кола пролећног дела првенства, сви корисници ове апликације имати приступ у реалном времену свим подацима, резултатима и табелама у свим лигама од професионалног до аматерског нивоа.

Више информација о овој апликацији објављено је на сајту Фудбалског савеза Србије на следећем линку: https://fss.rs/fss-live-nova-mobilna-aplikacija-fudbalskog-saveza-srbije-video/.

Апликацију могу да користе сви љубитељи фудбала који поседују ИОС и Андроид мобилне уређаје, а апликација је доступна за преузимање и инсталирање на следећим линковима:

iOS – https://apps.apple.com/rs/app/fss-live/id6466286559

Android – https://play.google.com/store/apps/details?id=de.analyticom.cometlive.fss

23. 02. 2024.|

Делегати – семинар – пролеће 2024.

Обавезни семинар делегата који ће обављати дужност на утакмицама Прве новосадске лиге и Друге новосадске лиге у пролећном делу првенства такмичарске 2023/2024. године биће одржан у петак, 1. марта 2024. године, са почетком у 17:00 часова, у свечаној сали ресторана „Петлов салаш“ (Подунавска 2, Камењар, Нови Сад).

Сви делегати који приступају семинару обавезни су да уплату чланарине у износу од 2.500 динара изврше на текући рачун Фудбалског савеза Града Новог Сада број 340-1835-51 уз обавезну назнаку сврхе уплате „чланарина – делегати – пролеће 2024.“. Такође, сви делегати који приступају семинару дужни су да понесу уплатницу и предају је приликом пријављивања. Делегати који не буду поштовали сатницу семинара или не донесу уплатницу као доказ о уплати чланарине неће моћи да приступе семинару.

Комесар за такмичење:
Срђан Кизић

Генерални секретар ФС Града Новог Сада:
Александар Шовљански

23. 02. 2024.|

Млађе категорије – распореди – пролеће 2024.

Обавештавамо клубове да пролећни део првенства у свим лигама млађих категорија у организацији ФС Града Новог Сада почиње у суботу и недељу, 9. и 10. марта 2024. године.
Распореди пролећног дела првенства за све лиге млађих категорија објављени су на званичном сајту ФС Града Новог Сада на следећем линку: https://fsgns.rs/mladje-kategorije-rasporedi-prolece-2023-2024/.

22. 02. 2024.|

Конференције клубова – фебруар 2024.

Обавештавамо клубове и спортску јавност да ће седнице конференција клубова бити одржане у следећим терминима:

 • Седница Конференције клубова Друге новосадске лиге – понедељак, 19. фебруар 2024. године, са почетком у 12:00 часова – седиште ФС Града Новог Сада (Париске комуне 38, Нови Сад).
 • Седница Конференције клубова Прве новосадске лиге – понедељак, 19. фебруар 2024. године, са почетком у 14:00 часова – чарда „На крај света“ (Аркањ, Ковиљ).
02. 02. 2024.|

Зимски прелазни рок и овера чланарине за 2024.

ЗИМСКИ ПРЕЛАЗНИ РОК

Обавештавамо све клубове да, на основу одлуке надлежног органа Фудбалског савеза Србије, зимски регистрациони период (прелазни рок) у 2024. години за играче/играчице свих клубова и степена такмичења почиње у петак, 19. јануара 2024. године и да траје до петка, 16. фебруара 2024. године закључно, придржавајући се при томе одредби Правилника о регистрацији, статусу и трансферу играча Фудбалског савеза Србије.

Молимо све клубове чланове ФС Града Новог Сада да се придржавају процедуре регистрације играча, пре свега у сопственом интересу, а за све додатне информације заинтересовани се могу обратити генералном секретару Александру Шовљанском позивом на број телефона 060 / 564-87-00.

ОВЕРА ЧЛАНАРИНЕ

Обавештавамо клубове да наш Савез са овером чланарине за 2024. годину за играче/играчице свих клубова и степена такмичења почиње у петак, 19. јануара 2024. године. Приликом подношења захтева за оверу чланарине клубови су дужни да приложе следеће документе:

 • списак играча за које се врши овера чланарине, у два примерка, са читко наведеним свим потребним информацијама (назив и седиште клуба, категорија/селекција за коју се подноси захтев за оверу чланарине, назив лиге у којој се та категорија/селекција такмичи, име и презиме играча, ID број из система „Комет“),
 • уплатницу – потврду о уплати чланарине за све играче који се налазе на списку за оверу чланарине.

Висина чланарине прописана је Одлуком о износима такси утврђених прописима Фудбалског савеза Србије („Фудбал“, број 23/2021) и условљена је узрастом играча и степеном такмичења клуба.

Важна напомена: клубови су обавезни да списак играча сачине и предају за сваку категорију/селекцију посебно, у два примерка, и то искључиво на званичном обрасцу за оверу чланарине који је доступан на следећим линковима:

Комет 1 – списак играча са овереном чланарином – word
Комет 1 – списак играча са овереном чланарином – pdf

04. 01. 2024.|

Тренери – обнова УЕФА „А“ и „Б“ лиценци – 2023

У сарадњи са Центром за едукацију фубалских тренера Фудбалског савеза Србије и Фудбалским савезом Војводинеу прилогу објављујемо обавештење у вези са обновом тренерских УЕФА „А“ и „Б“ лиценци.

Семинар за обнову лиценци биће одржан 11. и 12. децембра 2023. године у хотелу „Стари кровови“ – вила „Москва“ (Новосадски пут 115, Нови Сад), а присуство тренера је обавезно и услов је за продужење лиценце. Тренерима којима је лиценца истекла и који исту не обнове, Организација фудбалских тренера ФС Војводине неће издати дозволу за рад у клубу за наредну сезону. Тренери који живе и раде у иностранству и нису у могућности да дођу на семинар, морају на меморандуму клуба у којем су ангажовани да доставе оверен доказ да су спречени да присуствују семинару.

Све потребне информације у вези са обновом УЕФА „А“ и УЕФА „Б“ лиценци можете добити у Фудбалском савезу Војводине (Булевар ослобођења 92/5, Нови Сад) и на телефоне:

 • 021/420-885; 064/84-55-497 – Милан Мирковић,
 • 021/421-401; 064/84-55-500 – Бојана Бубало.

Формуларе за пријаву за обнову лиценци можете преузети на сајту ФС Војводине, на следећем линку: https://fsv.rs/seminar-za-obnovu-uefa-a-i-b-licenci-6/.

Детаљније информације, укључујући програм семинара и упутство о достављању обавезне документације неопходне за обнову лиценци, доступне су на следећем линку:

Тренери – обнова УЕФА „А“ и „Б“ лиценци – 2023

27. 11. 2023.|

ФК „Јединство“ освајач Купа за сезону 2023/2024.

У финалној утакмици Фудбалског купа Србије на територији ФС Града Новог Сада, која је среду, 4. октобра 2023. године, одиграна на стадиону у Руменки, са почетком у 15:30 часова и пред више од 400 гледалаца, домаћe ФК „Јединство“ савладало је ФК „Шајкаш 1908“ из Ковиља резултатом 9 : 8 након извођења пенала. Резултат у регуларном току био је нерешен – 1 : 1, а стрелац из игре за ФК „Јединство“ био је Бојан Јелић у 66. минуту, док је погодак за ФК „Шајкаш 1908“ постигао Милан Станковић у 89. минуту. За ФК „Јединство“ пенале су реализовали Бојан Јелић, Огњен Деспотовић, Марко Јањић, Марко Балаж, Дејан Зирић, Миљан Иван, Немања Трпчевић, Немања Странић, док је непрецизан био Урош Топић. За ФК “ Шајкаш 1908″ са беле тачке погађали су Мирослав Котуљач, Марко Николаш, Стеван Веселиновић, Ранко Моравац, Сима Заов, Александар Алемпић, Драгољуб Карас, а неуспешни су били Милан Станковић и Саво Тубић.

ФК „Јединство“ наступило је у следећем саставу: Марко Миладинов, Душан Учур (од 46. Миљан Иван, жути картон у 80′), Лазар Шавија (од 65. Немања Странић), Бојан Јелић (капитен), Марко Балаш, Дејан Зирић, Урош Топић, Бошко Паповић (од 46. Огњен Деспотовић), Марко Јањић, Војин Џарић, Немања Трпчевић, Дејан Вулетић (тренер), Марко Кузмановић (помоћни тренер), Стеван Смиљанић (медицинско особље), Душица Петровић (представник), Никола Царић (комесар за безбедност).

ФК „Шајкаш 1908“ наступио је у следећем саставу: Милош Мартиновић, Мирослав Котуљач, Милан Мићин, Александар Алемпић (жути картон у 54′), Сима Заов (жути картон у 70′), Милан Маљурић (жути картон у 57′, од 80′ Драгољуб Карас), Дејан Савић, Лазар Марцикић, Дејан Савић (од 72′ Милан Станковић), Лазар Марцикић (од 72′ Саво Тубић), Дејан Савић, Лазар Марцикић, Стеван Веселиновић (капитен), Марко Николаш (жути картон у 79­’), Ранко Моравац, Александар Бјеливук (представник).

Главни судија на овој утакмици био је Павле Гргуровић, асистирали су му Ђорђе Миленковић и Срђан Станић, дужност четвртог судије вршио је Иван Кукуда, а дужност делегата Зоран Јовановић.

Пехар капитену Бојану Јелићу и златне медаље играчима победничке екипе уручио је председник ФС Града Новог Сада Новак Кострешевић, док је пехар капитену Стевану Веселиновићу и сребрене медаље играчима финалисте уручио генерални секретар ФС Града Новог Сада Александар Шовљански. Плакете судијама и делегату финалне утакмице уручио је комесар за суђење сениорских лига Радован Степановић.

04. 10. 2023.|

Конференција клубова Прве НЛ – 5. 10. 2023.

Обавештавамо клубове да је Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Града Новог Сада за четвртак, 5. октобар 2023. године, заказао седницу Конференције клубова Прве новосадске лиге.

Седница Конференције клубова биће одржана на стадиону ОФК „Сириг“ у Сиригу, са почетком у 14:00 часова.

03. 10. 2023.|

„Сајам спорта 2023“

Традиционална једнодневна манифестација „Сајам спорта“, под покровитељством Града Новог Сада и у организацији Градске управе за спорт и омладину и Градског спортског савеза, биће одржана у петак, 13. октобра 2023. године у Мастер центру „Новосадског сајма“.

Сви спортски клубови и удружења заинтересовани за присуство и учешће на „Сајму спорта 2023“ могу да се пријаве до 27. септембра 2023. године до 11:00 часова. Пријаве слати на и-мејл адресу sans.sport.ns@gmail.com. У пријави навести све што је потребно за промоцију на „Сајму спорта 2023“ (површина простора, прикључак за струју, величина пулта и слично).

Спортске организације који су чланови ФС Града Новог Сада за пријаву и организацију учешћа на „Сајму спорта 2023“ треба да се јаве Марији Бацковић позивом на број мобилног телефона: 061 / 684-53-60.

14. 09. 2023.|

Србија зове – заједно до Европског првенства!

ПОЗИВ НАЈМЛАЂИМА, ОСНОВНИМ ШКОЛАМА, ШКОЛАМА ФУДБАЛА И ФУДБАЛСКИМ КЛУБОВИМА НА УТАКМИЦУ ОРЛОВА СА МАЂАРСКОМ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕП!

Фудбалски савез Србије позива све школе фудбала и фудбалске клубове који раде са децом основношколског узраста, од 7 до 14 година, као и основне школе широм Србије да дођу на утакмицу УЕФА квалификација за Европско првенство између Србије и Мађарске која се игра на стадиону „Рајко Митић“ у четвртак, 7. септембра, са почетком у 20:45 часова.

Због забране играња утакмице у присуству навијача, Фудбалски савез Србије позива најмлађе навијаче да још једном буду дванаести играч Орлова и направе најлепшу фудбалску атмосферу!

Како до источне трибине стадиона “Рајко Митић”?

Преузмите табелу са линка Spisak dece za utakmicu SRBHUN_formular FSS_skole fudbala_osnovne skole и до понедељка 4. септембра 2023. године до 12:00 часова доставите списак на имејл адресу velibor.djuric@fss.rs (контакт телефон +381652310710).

На број до 15 деце потребно је пријавити једно одговорно,пунолетно лице. Групе које броје више од 15 деце у обавези су да пријаве онај број пунолетних лица пропорционалних наведеном правилу.

За сва питања можете се јавити на наведени број контакт телефона.

Волонтери Фудбалског савеза Србије ће све групе дочекати на стадиону и сместити на источну трибину која ће бити намењена најмлађим навијачима.

Репрезентација вас зове, заједно до Европског првенства!

14. 08. 2023.|
САВЕЗ – ВЕСТИ 2022/2023.
САВЕЗ – ВЕСТИ 2021/2022.
САВЕЗ – ВЕСТИ 2020/2021.
САВЕЗ – ВЕСТИ 2019/2020.