У вези са активацијом нове мобилне апликације „ФСС лајв“, Извршни одбор Фудбалског савеза Србије донео је одлуку да су, на свим утакмицама свих узрасних категорија у свим лигама које се воде у систему „Комет“, делегати утакмица обавезни да податке у систем „Комет“ уносе у реалном времену – одмах и на лицу места.
Делегати су, између осталог, обавезни да у систему „Комет“:
  • означе почетак утакмице у тренутку када судија пиштаљком огласи почетак,
  • означе крај првог полувремена у тренутку када судија то означи пиштаљком,
  • означе почетак другог полувремена у тренутку када судија то означи пиштаљком,
  • означе крај крај утакмице у тренутку када судија то означи пиштаљком,
  • у току утакмице уносе поготке одмах након постизања поготка,
  • у току утакмице уносе картоне (жуте и црвене), без уноса разлога додељивања, одмах након што их судија додели,
  • у току утакмица уносе замене играча, одмах након што су извршене.
По завршетку утакмице, делегат је обавезан да са главним судијом сравни податке, а главни судија је дужан да код картона унесе разлоге, да изврши измене података које је унео делегат (ако је то потребно) и да, након што су сви подаци проверени, утакмицу закључи у статус „одиграна“.
Делегати податке уносе на мобилном телефону у апликацији „Comet Football“. Унос ових података није омогућен приступањем „Комету“ преко претраживача („Гугл Хром“, „Мозила“, „Опера“, „Мајкрософт Еџ“ и слично), већ само и искључиво путем мобилне апликације „Comet Football“ инсталиране на мобилном телефону.
Сви делегати који приступају семинару делегата дужни су да до семинара провере да ли на мобилном телефону имају инсталирану ову апликацију и, ако је имају, да ли је апликација ажурирана (обновљена) на последњу верзију. Делегати који претходно нису инсталирали ову апликацију, дужни су да је инсталирају до семинара. Сви делегати су, такође, дужни да провере да ли имају приступ апликацији, односно да ли могу да отворе апликацију / да уђу у апликацију путем „корисничког имена / username-a“ и „лозинке / шифре / password-a“. Колеге које су заборавиле лозинку могу да добију нову у самој апликацији кликом на опцију „Заборављена лозинка / Forgot Password“.

Апликацију за Apple и Android уређаје можете преузети преко следећих линкова:

Детаљно текстуално упуство за делегате за делегате за унос података у реалном времену у систем „Комет“ доступно је на следећем линку:

Упутство за делегате за унос података у реалном времену у систем „Комет“