MLAĐE KATEGORIJE – VESTI 2019/2020.

MLAĐE KATEGORIJE – VESTI 2019/2020.2019-08-07T15:39:48+02:00

Otvoreni letnji kamp FSGNS “Zlatibor 2020”

Fudbalski savez Grada Novog Sada organizuje Otvoreni letnji kamp za mlađe kategorije igrača “Zlatibor 2020”, koji će biti održan na Zlatiboru, u terminu od 19. juna do 26. juna tekuće godine. Pokrovitelji kampa su Grad Novi Sad i gradonačelnik Miloš Vučević, a organizacijom će rukovoditi predsednik Saveza Novak Kostrešević, generalni sekretar Saša Živković i koordinator kampa Veselin Vilotijević.

Na kamp su pozvani mladi fudbaleri selektirani u okviru takmičarsko-trenažnih aktivnosti selekcija našeg Saveza koje su se odvijale u drugoj polovini prošle i početkom ove kalendarske godine (a čiji spisak objavljujemo na kraju ovog članka). Pored toga, kamp je otvoren i za sve ostale dečake koji treniraju fudbal, koji žele da napreduju i postanu deo selekcija Grada Novog Sada. Za selektirane i pozvane igrače Grad Novi Sad je obezbedio subvenciju većeg dela troškova kampa, dok će za ostale učesnike koji se individualno prijavljuju Grad subvencionisati deo troškova kampa.

Aranžman u okviru otvorenog letnjeg kampa obuhvata: sedam noćenja na bazi punog pansiona, organizovan prevoz na relaciji Novi Sad – Zlatibor – Novi Sad, opremu za trening za sve učesnike (šorc i majca),sve potrebne rekvizite i opremu za rad, svakodnevno korišćenje terena pre i posle podne, korišćenje bazena, kontrolne utakmice, teorijska i praktična predavanja, stručnu organizaciju i vođstvo puta (treneri, treneri golmana, koordinatori, medicinska služba…).

Za potvrdu učešća na kampu potrebni su: (1) obavezan važeći lekarski pregled, (2) obavezna saglasnost roditelja, (3) obavezna potvrda uplate troškova učešća.

Roditelji pozvanih selektiranih igrača (čiji spisak objavljujemo na kraju ovog članka) dužni su da se izjasne kod trenera generacije najkasnije do 28. maja, a roditelji ostalih dečaka koji su zainteresovani za učešće na kampu detaljnije informacije mogu dobiti i prijave mogu izvršiti do 3. juna kod koordinatora kampa Veselina Vilotijevića pozivom na broj telefona 062 / 582-582.

SPISAK POZVANIH SELEKTIRANIH IGRAČA

Generacija 2009: Petković, Baucal, Dragosavljević, Spremić, Batak, Jeličić, Šušković, Đukić, Sokref, Tankosić, Zorica, Dimitrijević.

Generacija 2008: Zorić, Vukelić, Komljenović, Anušić, Panić, Čavarić, Mihailović, Prolić, Milec, Kurešević, Zdravković, Đorđević.

Generacija 2007: Prolić, Prgomelja, Pavlović, Kravić, Matić, Ždrale, Dragosavljević, Ludoški, Grahovac, Dokić, Dević, Srdić, Zečević, Stanko, Radanović, Gaković, Mihajlović, Stelkić, Živić.

26. 05. 2020.|

Kup Grada za kadete i omladince – rezultati

Obaveštavamo klubove, sportske radnike i sportsku javnost da su aktuelne informacije o satnicama i rezultatima utakmica u okviru Kupa Grada Novog Sada za kadete i omladince, koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i u organizaciji Fudbalskog saveza Grada Novog Sada, dostupne na sledećem linku, koji redovno ažuriramo:

Kup Grada Novog Sada za kadete i omladince - satnice i rezultati - 11. 03.

_________________________________________________________________________

VAŽNO: U finalu, odigranom u subotu, 7. marta 2020. godine, FK „Vojvodina“ je rezultatom 1 : 0 savladala FK „Petrika“ i na taj način osvojila Kupa Grada Novog Sada za kadete. Sa druge strane, u finalu finalu Kupa Grada Novog Sada za omladince sastaće se FK „Vojvodina“ i OFK „Sirig“, a zbog obaveza ekipa u tekućim prvenstima termin ove utakmice će biti naknadno određen.

11. 03. 2020.|

Kup za pionire – 1. kolo – parovi

Kao što smo prethodno objavili, Fudbalski savez Grada Novog Sada, na osnovu odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine, organizuje Kup takmičenje za pionire. Za ovo takmičenje prijavilo se osam klubova sa teritorije našeg Saveza, a u petak, 28. februara 2020. godine, izvršeno je žrebanje parova prvog kola i tom prilikom su izvučeni sledeći parovi:

PRVO KOLO KUPA ZA PIONIRE

07/08. MART 2019. GODINE

Beočin: CEMENT ODR
Novi Sad: PETAR PUAČA 2005 FRUŠKOGORAC
Novi Sad: PETRIKA PETAR PUAČA 2006
Novi Sad: PROF. BOLESNIKOV KABEL

_________________________________________________________________________

Utakmice prvog kola biće odigrane u subotu i nedelju, 7. i 8. marta 2020. godine, a termini će biti objavljeni naknadno, nakon konsultacija komesara za takmičenje mlađih kategorija sa predstavnicima klubova.

U drugom kolu sastaće se pobednici prvog i četvrtog para, odnosno pobednici drugog i trećeg para, s tim da će klub koji je u prvom kolu gostovao biti domaćin u drugom kolu i obrnuto, a u slučaju da su oba protivnika bili domaćini ili gostovali u prvom kolu – domaćin će biti određen žrebom.

Pravo nastupa na utakmicama Kup takmičenja za pionire imaju igrači rođeni 2005. godine i mlađi (sa napunjenih 12 godina na dan utakmice), s tim da bonus igrači 2004. godište (koji imaju pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama) nemaju pravo nastupa u Kupu. Što se tiče sistema takmičenja, igra se jedna utakmica, a u slučaju nerešenog rezultata odmah se pristupa izvođenju penala.

Kompletno Kup takmičenje za pionire na teritoriji FS Grada Novog Sada mora biti završeno do srede, 22. aprila 2020. godine, pošto pobednik nastavlja takmičenje na nivou Fudbalskog saveza Vojvodine, a informacija o pobedniku mora biti ostavljena pokrajinskom savezu najkasnije do petka, 24. aprila 2020. godine.

28. 02. 2020.|

Kup Grada za kadete i omladince

Fudbalski savez Grada Novog Sada ove godine, po prvi put, organizuje Kup Grada Novog Sada za kadete i omladince. Učešće u ovom takmičenju prijavilo je 11 klubova u konkurenciji kadeta i 10 klubova u konkurenciji omladinaca, a Grad Novi Sad kao pokrovitelj i FS Grada Novog Sada kao organizator će obezbezbediti pehare i plakete za najbolje ekipe i pojedice i pokriti sve troškove, uključujući zakup terena i svlačionica i troškove službenih lica (sudija i delegata).

Takmičenje se održava po klasičnom kup sistemu, a sve utakmice će  biti odigrane na terenu sa veštačkom travom u okviru SC “Sajmište”. Termini baraža za četvrtfinale u obe kategorije objavljeni su u prilogu ovog članka, dok će termini ostalih utakmica biti blagovremeno određeni i objavljeni.

Čitava manifestacija će se odvijati pokroviteljstvom Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevićaa za organizaciju su zaduženi predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević, generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković i koordinator ovog takmičenja Veselin Vilotijević.

Raspored odigravanja svih utakmica u okviru Kupa Grada Novog Sada za kadete i omladince sa terminima utakmica baraža za četvrtfinale u obe kategorije dostupan je na sledećem linku:

Kup Grada Novog Sada za kadete i omladince - raspored utakmica

11. 02. 2020.|

Završen Kup Grada Novog Sada za mlađe kategorije

Fudbalski savez Grada Novog Sada je povodom 1. februara – Dana Novog Sada, organizovao Kup Novog Sada za mlađe kategorije, koji je održan u petak, 31. januara 2020. godine, odnosno subotu i nedelju, 1. i 2. februara 2020. godine, na terenima sa veštačkom travom u okviru SC “Sajmište” i u sportskoj dvorani u okviru SC “Slana bara”.

Takmičenje se odvijalo u četiri uzrasne kategorije, uz učešće preko 400 najmađih fudbalera okupljenih u 24 ekipe iz pet zemalja, koje su predstavljale gradove pobratime Novog Sada. Iako su rezultati i plasman bili u drugom planu, u nastavku prenosimo informacije o rezultatima završnice i najboljim pojedincima po kategorijama.

2009. godište

Finale: Selekcija grada (Novi Sad) – Vojvodina (Novi Sad) 0:0, penalima 2:1. Za treće mesto: Bambi (Tuzla) – Banatul (Temišvar) 0:0, penalima 2:1. Najbolji igrač je Damjan Batak (Selekcija grada), strelac Lazar Pavlović (Vojvodina), golman Damir Džaka (Bambi).

2008. godište

Finale: Selekcija grada (Novi Sad) – Vojvodina (Novi Sad) 0:0, penalima 4:3. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Gol (Beograd) 1:0. Najbolji igrač je Maksim Čavarić (Selekcija grada), strelac Miloš Marić (Selekcija grada), golman Bogdan Bogdanović (Vojvodina).

2007. godište

Finale: Vojvodina (Novi Sad) – Selekcija grada (Novi Sad) 0:0, penalima 3:2. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Politehnika (Rumunija) 1:0. Najbolji igrač je Lazar Peranović (Vojvodina), strelac Relja Savić (Vojvodina), golman Stevan Prolić (Selekcija grada)

2006. godište

Finale: Vojvodina (Novi Sad) – Selekcija grada (Novi Sad) 0:0, penalima 3:1. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Politehnika (Rumunija) 2:2, penalima 6:5. Najbolji igrač je  Ognjen Pilić (Selekcija grada), strelac Pavle Džajić (Sport Tim), golman Jovan Santovac (Selekcija grada).

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevićaa za izuzetno uspešnu organizaciju najzaslužniji su predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević, generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković, koordinator Kupa Novog Sada za mlađe kategorije Veselin Vilotijević i instruktor FS Grada Novog Sada Miloš Penić.

Više informacija o ovoj temi možete pročitati u članku objavljenom u novosadskom dnevnom listu “Dnevnik”, koji je dostupan na sledećem linku:

Završen Kup Grada Novog Sada za mlađe kategorije

Foto: S. Šušnjević, “Dnevnik”
03. 02. 2020.|

Kup Novog Sada povodom dana našeg Grada

Povodom Dana Novog Sada koji se obeležava 1. februara, Fudbalski savez Grada Novog Sada organizuje Kup Novog Sada za mlađe kategorije, koji će biti održan 1. i 2. februara 2020. godine na terenima sa veštačkom travom u okviru SC “Sajmište” i u sportskoj dvorani u okviru SC “Slana bara”.

Takmičenje će se odvijati u četiri kategorije, a pored selekcija našeg Grada i dečaka iz FK “Vojvodina”, na ovoj sportskoj priredbi će učestvovati i ekipe iz Banjaluke (Republika Srpska, BiH), Tuzle (Bosna i Hercegovina), Temišvara (Rumunija), Pečuja i Segedina (Mađarska), Beograda i Zrenjanina (Srbija).

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevićaa za uspešnu organizaciju zaduženi su predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević, generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković, koordinator Kupa Novog Sada za mlađe kategorije Veselin Vilotijević i instruktor FS Grada Novog Sada Miloš Penić.

Više informacija o ovoj temi možete pročitati u članku objavljenom u novosadskom dnevnom listu “Dnevnik”, koji je dostupan na sledećem linku:

Kup Novog Sada u fudbalu za mlađe kategorije 1. i 2. februara

31. 01. 2020.|

Kup takmičenje za pionire – obaveštenje

Fudbalski savez Grada Novog Sada, na osnovu odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine, organizuje Kup takmičenje za pionire. Pravo učešća imaju svi klubovi sa teritorije našeg Saveza, bez obzira na rang takmičenja, a pravo nastupa imaju igrači rođeni 2005. godine i mlađi (sa napunjenih 12 godina na dan utakmice), s tim da bonus igrači 2004. godište (koji imaju pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama) nemaju pravo nastupa u Kupu.

Zainteresovani klubovi prijave za Kup takmičenje za pionire mogu izvršiti pismenim putem – zvaničnim dopisom do petka, 28. februara 2020. godine, do 13:00 časova. Žrebanje parova prvog kola biće izvršeno odmah nakon isteka roka za prijave, odnosno u petak, 28. februara 2020. godine, u 13:00 časova u službenim prostorijama Fudbalskog saveza Grada Novog Sada (Pariske komune 38). Što se tiče sistema takmičenja, igra se jedna utakmica, a u slučaju nerešenog rezultata odmah se pristupa izvođenju penala.

Kompletno Kup takmičenje za pionire na teritoriji FS Grada Novog Sada mora biti završeno do srede, 22. aprila 2020. godine, pošto pobednik nastavlja takmičenje na nivou Fudbalskog saveza Vojvodine, a informacija o pobedniku mora biti ostavljena pokrajinskom savezu najkasnije do petka, 24. aprila 2020. godine.

U vezi sa tim, obaveštavamo klubove koji se prijavljuju za ovo takmičenje da će utakmice biti odigravane isključivo u terminima koje odredi komesar za takmičenje mlađih kategorija i da neće biti moguće odlaganje utakmica.

Obaveštenje Fudbalskog saveza Vojvodine o formiranju Kup takmičenja za pionire dostupno je na sledećem linku:

FS Vojvodine - obaveštenje o formiranju Kup takmičenja za pionire

24. 01. 2020.|

Selekcije FS Grada Novog Sada – treninzi

U vezi sa predstojećim Kupom Grada Novog Sada za mlađe kategorije, koji će, povodom Dana Grada Novog Sada, biti održan 1. i 2. februara 2020. godine na Sportskom centru „Sajmište“ i u sportskoj dvorani „Slana bara“, zakazani su treninzi za četiri gradske selekcije.

Treninzi će, pod rukovodstvom instruktora Miloša Penića i uz asistenciju trenera saradnika, biti održani na terenu sa veštačkom travom u okviru SC „Sajmište“ u sledećim terminima:

2008. godište – petak, 24. januar – okupljanje SC „Sajmište“ u 12:15 časova, početak rada u 13:00 časova. Na trening su pozvani svi igrači koji su učestvovali na prethodnom okupljanju. Igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

2009. godište – ponedeljak, 27. januar – okupljanje SC „Sajmište“ u 12:15 časova, početak rada u 13:00 časova. Na trening su pozvani svi igrači koji su učestvovali na prethodnom okupljanju. Igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

2006. godište i 2007. godište – četvrtak, 30. januar – okupljanje SC „Sajmište“ u 12:15 časova, početak rada u 13:00 časova. Spisak pozvanih igrača u ove dve uzrasne kategorije će biti naknadno objavljen. Igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

22. 01. 2020.|

Mlađe kategorije – tabele i nastavak prvenstva

Obaveštavamo klubove da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Grada Novog Sada doneo odluku da prolećni deo prvenstva u svim gradskim ligama mlađih kategorija startuje u subotu i nedelju, 14. i 15. marta 2020. godine.

Rasporedi prolećnog dela prvenstva liga mlađih kategorija biće objavljeni na ovom sajtu do 18. februara 2020. godine.

Konačne tabele jesenjeg dela prvenstva liga mlađih kategorija dostupne su na sledećem linku:

Bilten broj 14 – mlađe kategorije – sezona 2019/2020. – tabele – jesen

U ligama mlađih kategorija u kojima se takmičenje odvija u okviru jedne grupe po dvokružnom ili četvorokružnom bod sistemu, prolećni deo prvenstva se redovno nastavlja drugim, odnosno trećim krugom.

U ligama u kojima se takmičenje odvija u dve grupe (Gradska liga pionira i Gradska liga petlića), na osnovu postignutih rezultata u jesenjem delu prvenstva, a za takmičenje u prolećnom delu prvenstva, formiraju se dve grupe (Grupa 1 i Grupa 2), bez prenošenja bodova iz jesenjeg dela prvenstva. Grupu 1 čine klubovi plasirani od 1. do 4. mesta u Grupi A i Grupi B, dok Grupu 2 čine klubovi plasirani od 5. do 8. mesta u grupi A i grupi B. Obe novoformirane grupe u prolećnom delu prvenstva igraju po dvokružnom bod sistemu u 14 prvenstvenih kola.

16. 01. 2020.|

Dopunska selekcija u četiri uzrasne kategorije

Fudbalski savez Grada Novog Sada, na čelu sa predsednikom Novakom Kostreševićem i njegovim prvim saradnikom generalnim sekretarom Sašom Živkovićem, u saradnji sa instruktorsko-selektorskom službom Fudbalskog saveza Srbije, nastavlja sa aktivnostima usmerenim na evidentiranje i praćenje talentovanih igrača sa teritorije našeg Saveza.

Nakon selektivnih okupljanja organizovanih u poslednjem kvartalu 2019. godine, na osnovu kojih su formirane gradske selekcije mlađih kategorija igrača, na redu je dopunska selekcija za 2006, 2007, 2008. i 2009. godište, sa ciljem da se izvrši dodatni izbor talentovanih fudbalera u ovim uzrastima, koji će biti uključeni u već oformljene „reprezentacije“ Grada Novog Sada.

Jedan od ciljeva ove dopunske selekcije je da se naše gradske „reprezentacije“ prikažu u što boljem svetlu na predstojećem Kupu Grada Novog Sada za mlađe kategorije, koji će, povodom Dana Grada Novog Sada, biti održan 1. i 2. februara 2020. godine na Sportskom centru „Sajmište“ i u sportskoj dvorani „Slana bara“.

Trenažna okupljanja u okviru kojih će biti izvršena dopunska selekcija biće održana u utorak, 14. januara 2020. godine, na terenu sa veštačkom travom u okviru SC „Sajmište“. Radom će rukovoditi instruktor FSS Miloš Penić uz asistenciju trenera saradnika, a spiskove pozvanih mladih fudbalera objavljujemo u nastavku ovog teksta.

2006. godište – utorak, 14. januar – okupljanje na SC „ Sajmište“ u 8:30 časova, početak rada u 9:00 časova: Strahinja Gavrilov, Bogdan Gvozenović, Denis Grbović (FK „Kać“, Kać), Vukašin Knežević, Balša Vilotijević, Bogdan Hrnjački, Nikola Majstorović, Danijel Malobabić (FK „GDM 021“, Novi Sad), Marko Zonić, Stefan Tomić, Vuk Šurlan, Stefan Radosavljević (FK „ODR“, Petrovaradin), Lazar Pavlović, Milan Trifunović (FK „Bačka 1923“, Đurđevo), Đorđe Petrović (FK „Kabel“, Novi Sad), Dorijan Urfi (OFK „Jugović“, Kać), David Horvat, Dalibor Despotov (FK „Šajkaš 1908“, Kovilj), Mihajlo Đurđević (FK „TSK“, Temerin), Vuk Kolarević, Lazar Tešendić, Filip Pavkov, Vuk Aleksić, Andrej Skupina (FK „Petrika“, Novi Sad), Stefan Vojvodić, Nikola Bojić, Nemanja Trivunović, Nemanja Mutić, Filip Krkljić (RFK „Novi Sad 1921“, Novi Sad), Aleksa Dorontai, Ognjen Salontai, Đorđe Stojanović (FK „Derbi“, Novi Sad), Luka Đurasović, Vuk Kovač (FK „Prof. Bolesnikov“, Novi Sad), Milan Tekić, Ognjen Malinović (FK „One Team“, Bački Jarak), Ferika Cetenji, Nikola Temerinac (FK „Titel“, Titel), Filip Dobrodolski (FK „Petar Puača“, Novi Sad), Đukan Đorđević (FK „Indeks“, Novi Sad), Aleksa Marković (FK „Dvanaestica“, Sremska Kamenica), Stefan Kvrgić (OFK „Futog“, Futog). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

2007. godište – utorak, 14. januar – okupljanje na SC „ Sajmište“ u 10:15 časova, početak rada u 10:45 časova: Aleksandar Pušić, Dušan Glogovac, Miomir Cerović, Luka Prgomelja (FK „Šajkaš 1908“, Kovilj), Veljko Dević (FK „Kać“, Kać), Vuk Beronja, Filip Radović (FK „GDM 021“, Novi Sad), Aleksa Popović, Petar Gužvica, Veljko Nenadić (FK „Stražilovo“, Sremski Karlovci), Nemanja Radanović, Aleksa Grbić, Dejan Vezilić, Stefan Mijatov (FK „ŽSK“, Žabalj), Nikola Stanković, Branko Vujović (FK „Dvanaestica“, Sremska Kamenica), Strahinja Jakovljević, Luka Janičić (FK „Siniša Mihajlović“, Novi Sad), Danijel Đukanović, Boško Tepić, Miljan Đukić (OFK „Jugović“, Kać), Mihajlo Stojanović, Leon Brusin, Luka Đuričić, Vanja Fakaš, Ilija Vujaklija, Nemanja Grbin (FK „Petrika“, Novi Sad), Bogdan Živić, Rastko Pavlović, Dušan Udovičić, Miroslav Otašević, Jovan Mirković ( (RFK „Novi Sad 1921“, Novi Sad), Željko Pavlović, Nemanja Nađfeji (FK „Bačka 1923“, Đurđevo), Đorđe Skamla (FK „ODR“, Petrovaradin), Srđan Stojanov (FK „Titel“, Titel), Sava Krneta (FK „TSK“, Temerin), Stefan Kordić (FK „Sofeks“, Futog), Luka Dokić, Mirko Malinović (FK „One Team“, Bački Jarak). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

2008. godište – utorak, 14. januar – okupljanje SC „Sajmište“ u 12:00 časova, početak rada u 12:30 časova: Đorđe Pištalović, Luka Vukelić, Damjan Novkov, Miloš Zekić (RFK „Novi Sad 1921“, Novi Sad), Milenko Aksić, Mile Delić (FK „Hajduk“, Čurug), Uroš Jerković, Jovan Kezija (FK „ŽSK“, Žabalj), Milan Basara, Miodrag Vulin, Mateja Kuzmanović, Sava Vukov, Vojislav Pejić, Radoslav Bekvalac, Luka Vranješ (OFK „Jugović“, Kać), Dejan Bošnjački, Bogdan Tomin (FK „Šajkaš 1908“, Kovilj), Stevan Kostić, Ivan Raković, Sapi Begdaz (FK „Cement“, Beočin), Đura Matić (FK „Milanelo“, Novi Sad), Luka Višekruna (FK „Titel“, Titel), Damjan Vuklić, Nenad Tadić, Jovan Vajagić (FK „TSK“, Temerin), Aljoša Stanković, Jovan Komljenović, Miloš Gavrilović, Jovan Smiljanić (FK „GDM 021“, Novi Sad), Mihajlo Marić, Luka Zdravković, Ratko Anušić, Uroš Kartalija, Nikola Sedlan (FK „ODR“, Petrovaradin), Ognjen Šijačić (FK „Indeks“, Novi Sad), Filip Brborić, Luka Ivan (FK „Derbi“, Novi Sad), Marko Milosavljević, Dušan Damjanov (FK „Meridijana“, Novi Sad), Luka Panić, Luka Sarić (FK „Sofeks“, Futog), Vuk Putnik, Todor Vukadinović (FK „Siniša Mihajlović“, Novi Sad), Uroš Mihajlović, Strahinja Prolić, Maksim Čavarić, Mićko Dubroja, Bogdan Tekić, Nemanja Zorić (FK „One Team”, Bački Jarak), Stefan Vugdelić, Nemanja Ilić, Ognjen Nedimović (FK „Petar Puača“, Novi Sad), Aleksandar Đurica, Ognjen Bjekić, Miloš Mišković (FK “Petrika”, Novi Sad), Nemanja Kurešević, Dušan Ćesarov (FK „Dvanaestica“, Sremska Kamenica), Stefan Ilić, Aleksa Đurić (FK „Kać“, Kać). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

2009. godište – utorak, 14. januar – okupljanje SC „Sajmište“ u 13:45 časova, početak rada u 14:15 časova: Nikola Popović, Miodrag Stojičić (FK „Hajduk“, Čurug), Vukašin Jovičić ( FK ,,Bistrica”, Novi Sad), Marko Milenović, Luka Begović ( FK,, Kabel”, Novi Sad) Miloš Nežić (FK „ŽSK“, Žabalj), Lazar Zeljković, Filip Varga (OFK „Jugović“, Kać), Miloš Požarev, Marko Požarev, Dušan Švedić (FK „Šajkaš 1908“, Kovilj), Marko Kovačević, Petar Marković, Maksim Šakirov (FK „Cement“, Beočin), Marko Birošević, Lazar Dimitrije (FK „Milanelo“, Novi Sad), Dušan Petrović, Stefan Petrović, Predrag Jovanović (FK „Jedinstvo“, Rumenka), Mihajlo Petrović, Stefan Mirjačić, Denis Šer (FK „Titel“, Titel), Marko Perišić (FK „TSK“, Temerin), Dimitrije Erdeljan, Adam Sokref, Milan Nedić (FK „GDM 021“, Novi Sad), Mijat Barac, Predrag Simović, Oleg Radinović (FK „ODR“, Petrovaradin), Balša Tadić, Uroš Đukić, Marko Babić, Srđan Šobot, Branislav Bulat (FK „Derbi“, Novi Sad), Vuk Spremić, Strahinja Kovač (FK „Meridijana“, Novi Sad), Ognjen Jeličić, Jovan Petković, Strahinja Babić (FK „Sofeks“, Futog), Filip Tankosić, Dragiša Ercegovčević (FK „Siniša Mihajlović“, Novi Sad), Zoran Bunčić, Uroš Bjekić (FK “Petrika”, Novi Sad), Ognjen Kovačić, Nikola Radić, Relja Đalović (FK „One Team”, Bački Jarak), Jovan Milutinović, Nikola Grmuša (FK „Dvanaestica“, Sremska Kamenica), Mihajlo Zorica, Vuk Orlović, Aleksandar Lovre, Dušan Obradović (RFK „Novi Sad 1921“, Novi Sad). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

11. 01. 2020.|

Dve selekcije našeg Saveza gostovale u Segedinu

U subotu, 7. decembra 2019. godine, dve selekcije Fudbalskog saveza Grada Novog Sada gostovale su u Segedinu, gradu na jugu susedne Mađarske, i odigrale kontrolne utakmice sa selekcijama tamošnjeg kluba pod nazivom „Szeged-Csanád Grosics Akadémia“.

Naša generacija 2006. odmerila je snage sa 2005. godištem tamošnjeg kluba i zabeležila poraz od 1 : 2, pri čemu je strelac za nas bio Marko Kalapati.

Naša generacija 2007. izašla je na medgan 2006. godištu domaćeg kluba i poražena je rezultatom 1 : 4, s tim da se u rubriku „strelci“ za nas upisao Uroš Stanko.

Obzirom da je „Szeged-Csanád Grosics Akadémia“ u obe utakmice nastupio sa godinu dana starijim uzrastom u odnosu na naše selekcije, možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i utiskom koji su naši dečaci ostavili na terenu i van njega. Pored toga, moramo istaći da nas je domaćin izvanredno dočekao, na čemu smo od srca zahvalni.

Ovo gostovanje realizovano je uz punu podršku rukovodstva Fudbalskog saveza Grada Novog Sada, na čelu sa predsednikom Novakom Kostreševićem i njegovim prvim saradnikom generalnim sekretarom Sašom Živkovićem.

09. 12. 2019.|

Selektivne aktivnosti – 2006. i 2007. – trening

Fudbalski savez Grada Novog Sada, na čelu sa predsednikom Novakom Kostreševićem i njegovim prvim saradnikom generalnim sekretarom Sašom Živkovićem, u saradnji sa instruktorsko-selektorskom službom Fudbalskog saveza Srbije, nastavlja sa aktivnostima usmerenim na evidentiranje i praćenje talentovanih igrača sa teritorije našeg Saveza.

U okviru ovih aktivnosti došlo je vreme i za odigravanje utakmica, a prve provere za gradsku selekciju 2006. godišta i gradsku selekciju 2007. godišta zakazane su sa vršnjacima iz Segedina i biće odigrane u subotu, 7. decembra 2019. godine, u ovom gradu na jugu Mađarske.

U cilju formiranja konačnog spiska, selektor Miloš Penić, uz asistenciju trenera Nebojše Desnice, Nemanje Petrike, Aleksandra Kosića i Petra Puače, održaće u četvrtak, 5. decembra 2019. godine, trening na terenu sa veštačkom travom u okviru SC „Sajmište“ u Novom Sadu, a spiskove pozvanih mladih fudbalera objavljujemo u nastavku ovog teksta.

2006. godište – okupljanje u 8:15 časova, početak rada u 9:00 časova

Golmani: Jovan Santovac (FK „One Team“), Miloš Vasić (FK „GDM 021“).

Igrači: Nikola Bojić (RFK „Novi Sad 1921“),  Strahinja Mihajlović (FK „One Team“), Vuk Kolarević (FK „Petrika“), Petar Vukobratović (FK „ODR“), Bogdan Hrnjački (FK „GDM 021“), Nikola Kićanović (FK „Petrika“), Đorđe Stojanović (FK „Derbi“), Andrej Ostojić (FK „ODR“), Vuk Anđelković (FK „Petrika“), Mateja Rakanović (FK „ODR“), Stefan Radosavljević (FK „ODR“), Uroš Tica (RFK „Novi Sad 1921“), Aleksa Dorokhazi (FK „Derbi“), Nikolaj Crnovčić (FK „Petar Puača“), Marko Kalapati (FK „Petar Puača“), Strahinja Mutić (FK „ODR“), Stefan Navratil (OFK „Futog“), Nikola Lazarević (RFK „Novi Sad 1921“), Milan Rajić (FK „Petrika“).

2007. godište – okupljanje u 13:15 časova, početak rada u 14:00 časova

Golmani:  Stefan Prolić (FK „One Team“), Luka Srdić (FK „Indeks“).

Igrači: Vukašin Kravić (FK „Derbi“), Željko Pavlović (FK „Bačka 1923“), Nemanja Radanović (FK „ŽSK“), Aleksa Grbić (FK „ŽSK“), Luka Prgomelja (FK „Šajkaš 1908“), Nemanja Matić (FK „Derbi“), Denis Guba (FK „Petrika“), Strahinja Mihajlović (FK „One Team“), Aleksa Dragosavljević (FK „Meridijana“), Marko Radosavčić (FK „Petrika“), Goran Gaković (FK „ODR“), Uroš Stanko (FK „ODR“), Veljko Dević (FK „Kać“), Andrej Grahovac (FK „Derbi“), Miljan Đukić (OFK „Jugović“), Aleksa Ždrale (FK „Petar Puača“), Uroš Zečević (FK „Derbi“), Nikola Temerinac (FK „Titel“), Bogdan Živić (RFK „Novi Sad 1921“).

03. 12. 2019.|

Selektivno okupljanje – 2008. i 2009. godište

Kao što su nedavno najavili predsednik Novak Kostrešević i generalni sekretar Saša Živković, Fudbalski savez Grada Novog Sada, u saradnji sa instruktorsko-selektorskom službom Fubalskog saveza Srbije, nastavlja sa selektivno-trenažnim aktivnostima usmerenim na evidentiranje i praćenje talentovanih igrača mlađih kategorija sa teritorije našeg Saveza.

Konkretno, za četvrtak, 21. novembar 2019. godine, zakazano je selektivno okupljanje dečaka sa područja FS Grada Novog Sada  rođenih 2008. i 2009. godine, koje će biti održano na terenu sa veštačkom travom u okviru Sportskog centra „Sajmište“ u Novom Sadu.

2008. godište – četvrtak, 21. novembar – okupljanje na SC „Sajmište“ u 9:15 časova, početak rada u 10:00 časovaĐorđe Pistalović, Luka Vukelić, Damjan Novkov, Miloš Zekić (RFK „Novi Sad 1921“, Novi Sad), Milenko Aksić, Mile Delić (FK „Hajduk“, Čurug), Uroš Jerković, Jovan Kezija (FK „ŽSK“, Žabalj), Milan Basara, Miodrag Vulin, Mateja Kuzmanović, Sava Vukov, Vojislav Pejić, Radoslav Bekvalac, Luka Vranješ (OFK „Jugović“, Kać), Dejan Bošnjački, Bogdan Tomin (FK „Šajkaš 1908“, Kovilj), Stevan Kostić, Ivan Raković, Sapi Begdaz (FK „Cement“, Beočin), Đura Matić (FK „Milanelo“, Novi Sad), Luka Višekruna (FK „Titel“, Titel), Damjan Vuklić, Nenad Tadić, Jovan Vajagić (FK „TSK“, Temerin), Aljoša Stanković, Jovan Komljenović, Miloš Gavrilović, Jovan Smiljanić (FK „GDM 021“, Novi Sad), Mihajlo Marić, Luka Zdravković, Ratko Anušić, Uroš Kartalija, Nikola Sedlan (FK „ODR“, Petrovaradin), Ognjen Šijačić (FK „Indeks“, Novi Sad), Filip Brborić, Luka Ivan (FK „Derbi“, Novi Sad), Marko Milosavljević, Dušan Damjanov (FK „Meridijana“, Novi Sad), Luka Panić, Luka Sarić (FK „Sofeks“, Futog), Vuk Putnik, Todor Vukadinović (FK „Siniša Mihajlović“, Novi Sad), Uroš Mihajlović, Strahinja Prolić, Maksim Čavarić, Mićko Dubroja, Bogdan Tekić, Nemanja Zorić (FK „One Team”, Bački Jarak), Stefan Vugdelić, Nemanja Ilić, Ognjen Nedimović (FK „Petar Puača“, Novi Sad), Nemanja Kurešević, Dušan Ćesarov (FK „Dvanaestica“, Sremska Kamenica), Stefan Ilić, Aleksa Đurić (FK „Kać“, Kać). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

2009. godište – četvrtak, 21. novembar – okupljanje SC „Sajmište“ u 11:15 časova, početak rada u 12:00 časova: Nikola Popović, Miodrag Stojičić (FK „Hajduk“, Čurug), Miloš Nezić (FK „ŽSK“, Žabalj), Lazar Zeljković, Filip Varga (OFK „Jugović“, Kać), Miloš Požarev, Marko Požarev, Dušan Švedić (FK „Šajkaš 1908“, Kovilj), Marko Kovačević, Petar Marković, Maksim Šakirov (FK „Cement“, Beočin), Marko Birošević, Lazar Dimitrije (FK „Milanelo“, Novi Sad), Dušan Petrović, Stefan Petrović, Predrag Jovanović (FK „Jedinstvo“, Rumenka), Mihajlo Petrović, Stefan Mirjačić, Denis Šer (FK „Titel“, Titel), Marko Perišić (FK „TSK“, Temerin), Dimitrije Erdeljan, Adam Sokref, Milan Nedić (FK „GDM 021“, Novi Sad), Mijat Barac, Predrag Simović, Oleg Radinović (FK „ODR“, Petrovaradin), Balša Tadić, Uroš Đukić, Marko Babić, Srđan Šobot, Branislav Bulat (FK „Derbi“, Novi Sad), Vuk Spremić, Strahinja Kovač (FK „Meridijana“, Novi Sad), Ognjen Jeličić, Jovan Petković, Strahinja Babić (FK „Sofeks“, Futog), Filip Tankosić, Dragiša Ercegovčević (FK „Siniša Mihajlović“, Novi Sad), Ognjen Kovačić, Nikola Radić, Relja Đalović (FK „One Team”, Bački Jarak), Jovan Milutinović, Nikola Grmuša (FK „Dvanaestica“, Sremska Kamenica), Mihajlo Zorica, Vuk Orlović, Aleksandar Lovre, Dušan Obradović (RFK „Novi Sad 1921“, Novi Sad). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

Ovu trenažno-selektivnu aktivnost će realizovati instruktor FSS Miloš Penić u saradnji sa trenerima gostima Nemanjom Spiridonovićem, Petrom Puačom, Dejanom Kuridžom, Milanom Trninićem, Aleksandrom Kostićem, Nebojšom Desnicom, Novakom Kljajićem, Mladenom Jovićem, Đorđem Kostićem, Bogdanom Tatićem  i drugima.

Naglašavamo da su FS Grada Novog Sada i instruktorsko-selektorska služba FS Srbije uputili pozive svim klubovima sa teritorije našeg Saveza da upute talentovane dečake na ovo selektivno okupljanje. Pošto su na spisak uvršteni igrači iz klubova čiji treneri su se odazvali na ovaj poziv i instruktoru Milošu Peniću dostavili spisak igrača, koristimo ovu priliku da pozovemo i trenere ostalih klubova (koji još uvek nisu poslali spisak) da ovaj dokument što pre proslede instruktoru.

Na kraju, obaveštavamo Vas da promotivni video za selektivno okupljanje možete pogledati na sledećem linku:

18. 11. 2019.|

Drugo selektivno okupljanje – spisak igrača

Nakon prvog selektivnog okupljanja koje je održano prethodne sedmice, Fudbalski savez Grada Novog Sada, na čelu sa predsednikom Novakom Kostreševićem i u saradnji sa instruktorsko-selektorskom službom Fubalskog saveza Srbije, organizuje drugo selektivno okupljanje dečaka sa područja Grada Novog Sada rođenih 2006. i 2007. godine.

Ova aktivnost biće realizovana u petak, 1. novembra 2019. godine na Sportskom centru “Sajmište” u Novom Sadu, a spiskovi pozvanih igrača su skraćeni u odnosu na prethodni put, sa ciljem da instruktor FSS Miloš Penić sa trenerima saradnicima ima što bolji uvid u kvalitet i potencijal dečaka ovog uzrasta sa naše teritorije. U toku rada akcenat će biti stavljen na igru sa zahtevima razvojnog fudbala sa jedne strane i savremenog progresivnog fudbala sa druge strane. Treba istaći da je jedan od ciljeva ovih okupljanja formiranje selekcije FS Grada Novog Sada koja će igrati već zakazane utakmice sa gradovima pobratimima Novog Sada, kao što su Pečuj, Temišvar i Segedin.

2006. godište – petak, 1. novembar – okupljanje na SC „Sajmište“ u 10:00 časova, početak rada u 11:00 časova: Miloš Vasić, Vukašin Knežević, Bogdan Hrnjački, Nikola Majstorović, Maksim Pantić (FK „GDM 021“), Filip Pavkov, Milan Rajić, Vuk Anđelković, Vuk Kolarević, Nikola Kićanović, Andrej Skupina (FK „Petrika“), Marko Kalapati, Nikolaj Crnčević (FK „Petar Puača“), Nikola Lazarević, Uroš Tica, Nikola Bojić (RFK „Novi Sad 1921“), Luka Đurasović, Vuk Kovač (FK „Prof. Bolesnikov“), Đorđe Stojanović, Aleksa Dorontai, Ognjen Salontai (FK „Derbi“), Stefan Todić, Marko Zonić, Mateja Rakanović, Andrej Ostojić, Petar Vukobratović, Stefan Radosavljević (FK „ODR“),Stefan Navratil (OFK „Futog“), Strahinja Gavrilov, Bogdan Gvozdenović (FK „Kać“), Jovan Santovac, Strahinja Mihajlović (FK „One Team“). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

2007. godište – petak, 1. novembar – okupljanje na SC „Sajmište“ u 12:30 časova, početak rada u 13:30 časova: Luka Srdić (FK „Indeks“), Bogdan Živić, Miroslav Otašević (RFK „Novi Sad 1921“), Ilija Vujaklija, Luka Migić, Mihajlo Stojanović, Marko Radosavkić, Denis Guba (FK „Petrika“), Filip Radović, Luka Petrović (FK „GDM 021“), Luka Janičić (FK „Siniša Mihajlović“), Andrej Grahovac, Vukašin Kravić (FK „Derbi“), Aleksa Ždrale (FK „Petar Puača“), Uroš Stanko, Goran Gaković (FK „ODR“), Branko Vujović (FK „Dvanaestica“), Veljko Dević (FK „Kać“), Dušan Glogovac, Aleksandar Pušić, Luka Prgomelja (FK „Šajkaš 1908“), David Savanović (OFK „Futog“), Nikola Temerinac (FK „Titel“), Stefan Prolić, Luka Dokić, Strahinja Mihajlović (FK „One Team“), Nemanja Radanović, Aleksa Grbić, Dejan Vezilić, Stefan Mijatov (FK „ŽSK“), Željko Pavlović, Nemanja Nađfei (FK „Bačka 1923“). Svi pozvani igrači su obavezni da ponesu klupsku i sopstvenu opremu (dres, šorc, štucne, kostobrani, kopačke…) i flašicu sa vodom.

30. 10. 2019.|

Selektivno okupljanje – zaključci i utisci

Fudbalski savez Grada Novog Sada, na čelu sa predsednikom Novakom Kostreševićem i u saradnji sa instruktorsko-selektorskom službom Fubalskog saveza Srbije, organizovao je selektivno okupljanje dečaka sa područja Grada Novog Sada rođenih 2006. i 2007. godine, koje je u ponedeljak i utorak, 21. i 22. oktobra 2019. godine, održano na stadionu RFK „Novi Sad 1921“.

Ova, prva akcija instruktorsko-selektorske službe FSS na teritoriji našeg Grada uspešno je realizovana, a odziv pozvanih dečaka je bio na visokom nivou, pošto je u dva godišta učešća uzelo više od sto dečaka. Polaznici selektivnog okupljanja upoznali su se sa planom i programom trenažnih aktivnosti FSS i usvojili sve zahteve koji su im postavljeni u toku rada.

Nakon dvodnevnog trenažnog procesa, opšti zaključak je da Novi Sad sa okolinom poseduje značajan potencijal i veliki broj talentovanih dečaka, što je dokaz da se u klubovima i školama fudbala radi ozbiljno i studiozno. Ipak, Fudbalski savez Grada Novog Sada će, u cilju dodatnog unapređenja rada sa mlađih kategorijama, u narednom periodu organizovati čitav niz odgovarajućih aktivnosti.

Zatvarajući  čitav program, predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević i generalni sekretar FS Grada Novog Sada Saša Živković posebno su se zahvalili klubovima koji su uputili talentovane dečake na ovo selektivno okupljanje i trenerima gostima, koji su dali veliki doprinos uspešnom odvijanju ove trenažno-selektivne aktivnosti.

22. 10. 2019.|
MLAĐE KATEGORIJE – VESTI 2018/2019.