У складу са препоруком Фудбалског савеза Србије, обавештавамо све клубове чланове ФС Града Новог Сада, свих степена такмичења и свих узраста, да су дужни да до 18. марта 2022. године изврше замену фотографија свих играча, тренера и чланова особља у систему „Комет“.

Фотографије за постављање морају бити нове, односно снимљене у току 2022. године, што значи да клубови за ове потребе не могу користити фотографије старије од 1. јануара 2022. године и фотографије из личних докумената. Фотографије могу бити снимљене и мобилним телефоном, али на њима мора бити искључиво торзо фотографисане особе (горњи половина груди и глава), у крупном плану и са одговарајућом позадином. Препоручујемо клубовима да играче, тренере и чланове особља фотографишу појединачно, у дресу или горњем делу тренерке са ознакама клуба, и потом ту фотографију поставе на одговарајуће место у систему „Комет“.

Фудбалски савез Србије донео је ову препоруку у циљу поузданије идентификације играча и спречавања уочених злоупотреба, а као што смо на почетку чланка написали, препорука се односи на све степене такмичења и све узрасте, укључујући женски фудбал и футсал.